Haberler

28 Mayıs 2019

TİKA'dan Macaristan'da Ramazan Programı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de öğrencilere iftar programı düzenlendi.

TİKA tarafından Yunus Emre Enstitüsü binasında düzenlenen iftar programına, Türkiye, Macaristan, Azerbaycan, Pakistan, Tunus, Cezayir, Ürdün, Kazakistan, Nijerya ve Hindistan'dan Macaristan genelindeki üniversitelerde lisans ve lisansüstü eğitimi alan öğrenciler katıldı.

Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Ahmet Akif Oktay, iftarda yaptığı konuşmada, iftara katılan Türk öğrencilerin beraberinde farklı kültürden arkadaşlarını da getirmelerinin kültürler arası diyalog açısından güzel bir adım olduğunu söyledi. 

TİKA Budapeşte Program Koordinatörü Seda Dağlı ise ramazan sofralarının anlamının gönül köprüsü kurmak ve dostları çoğaltmak olduğunu belirterek, programa geniş katılımdan duyduğu mutluluğu dile getirdi.  Dağlı, ''Türk-İslam tefekküründe 'On Bir Ayın Sultanı Ramazan' heyecanla beklenir, hürmetle karşılanır. Beraberinde de dayanışma, paylaşma, dostluk ve muhabbeti getirir. Biz de bu iftar sofrasında sizlerle hem bir gönül köprüsü kurarak dost edinmek, dostlukları çoğaltmak hem de Anadolu'muzun yüzlerce yıllık tasavvuf geleneğinde varlığını bizlere miras bırakan 'Veren El' olabilmek düsturuyla Allah'a şükrediyoruz. Ramazan ayının tüm dünya ile birlikte bu iftar sofrasında buluşanlara iyilik, sağlık ve afiyet getirmesini temenni ediyorum.'' diye konuştu.

Etkinliğe, Macaristan'da faaliyet gösteren Türk resmi ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri de katıldı.

Sonraki Haber

TİKA’dan Tacikistan’a Sağlık Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) desteğiyle Tacikistan’ın 4 farklı bölgesinden seçilen Kulak, Burun, Boğaz Doktorları ve Yenidoğan Uzmanlardan oluşan 9 kişilik heyete İstanbul’da Yenidoğan İşitme Tarama ve İleri Odyolojik Değerlendirme uygulamalı eğitimleri verildi....