Haberler

19 Eylül 2022

TİKA'dan Lübnan'da "Pazar Yeri Projesi" İle Ev Hanımlarına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Lübnan'ın Chouf bölgesinde "Pazar Yeri Projesi" ile çiftçilere ve ev hanımlarına destek veriyor.

"Pazar Yeri Projesi" kapsamında Chouf bölgesindeki Baaklin kentinde, TİKA tarafından temin edilen tezgah, terazi, tente, sandalye, lamba ve buzdolabı gibi malzeme ve ekipmanlarla mobil pazar yerleri oluşturulacak.

Bu pazar yerlerinde kasabalıların ürettiği sebze, meyve, bal ve süt ürünleri, ev yapımı turşular, reçeller, içecekler ve çeşitli konserve ürünlerin yanı sıra el yapımı hediyelik eşyaların da satışı yapılacak.

Malzemelerin temini için düzenlenen törene; Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy, Cezayir'in Beyrut Büyükelçisi Abdulkerim Rekaybi, TİKA Lübnan Koordinatörü Orhan Aydın ve çok sayıda yerel yetkili katıldı.

Törende konuşan Büyükelçi Ulusoy, "TİKA'nın Solidarités et Amitiés Franco-Libanaise derneği ile ortaklaşa yürüttüğü bu proje ile küçük çiftçilere ve ev hanımlarına gelir getirici fırsatlar sunulması amaçlanıyor.” dedi.

TİKA’nın destekleriyle; gıda işleme, pişirme, hijyen, paketleme, etiketleme, depolama gibi çok çeşitli alanlarda 60 ev hanımına eğitim verildi.

Sonraki Haber

TİKA’dan Lübnan’da Doğada Arama Kurtarma Eğitimleri

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından sürdürülen Acil Durum ve Afet Müdahaleleri Eğitim Programı (ADAMEP) kapsamında İHH İnsani Yardım Vakfı işbirliğinde Lübnan’da “Doğada Arama Kurtarma Temel ve İleri Eğitimleri” gerçekleştirildi. Lübnan’ın çeşitli bölgelerinde...