Haberler

01 Haziran 2019

TİKA'dan Lizbon'da İftar

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Portekiz’in başkenti Lizbon’da ülkenin en büyük camisi olan Lizbon Merkez Camisi'nde, 500 kişilik iftar programı düzenledi. 

Ramazan ayı vesilesiyle TİKA, Lizbon Merkez Camisi Derneği iş birliği ile başkent Lizbon’da bulunan ülkenin en büyük camisinde düzenlediği iftar programı kapsamında, 500 kişiyle bir araya geldi. 

Programa Türkiye Lizbon Büyükelçisi Lale Ülker, Dernek Başkanı Abdool Magid Abdool Karim ve dernek yetkilileri ile TİKA temsilcileri katıldı.

1985 yılında Lizbon Belediyesinin tahsis ettiği alanda, Lizbon Müslümanlarının çabaları ile inşa edilen 1200 metre karelik 3000 kişi kapasiteli cami kompleksi bünyesinde kültür merkezi, kütüphane, spor salonu ve yemekhane de bulunuyor. Lizbon’da yaşayan Müslümanlara hayatın her alanında hizmet sunan cami, onları bir araya getiren önemli bir oluşum görevi görüyor. Cami bünyesinde bulunan kültür merkezinin donanımı da daha önceki yıllarda TİKA tarafından sağlandı. 

Dernek Başkanı Abdool Karim program sonunda yaptığı konuşmada geçmişte ve bugün Türkiye’nin sağlamış olduğu desteklere karşılık müteşekkir olduklarını belirterek, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini ileten mektubu sundu.

Sonraki Haber

TİKA’dan Gineli Engelli ve Yetimlere Temiz İçme Suyu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Gine Dayanışma Sitesinde yaşayan engelli ve yetimlerin on beş yıllık su hasretini giderdi. Gine Sosyal Faaliyetler, Kadın ve Çocuğu Destekleme Bakanlığı’na bağlı olarak 1978 yılından beri Konakri’de faaliyet...