Haberler

27 Nisan 2022

TİKA'dan KKTC'de İftar Programı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde özel gereksinimli bireyleri bir araya getiren iftar programı düzenlendi.

Programa KKTC Cumhurbaşkanlığı Engelliler Komitesi, Kıbrıs İşitme Konuşma Engelliler Vakfı, KKTC Engelliler ve Dayanışma Derneği, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği, Kuzey Kıbrıs Talassemia Derneği,  Engelli Aileleri Dayanışma Derneği, Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu, Algı Özel Eğitim Merkezi temsilcileri ile özel gereksinimli yetişkin ve çocuklardan oluşan 270 kişi katıldı.

Programda ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Din Hizmetleri Müşaviri Abdulkadir Boşal, KKTC Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ünsal ve TİKA Lefkoşa Program Koordinatörü Havva Pınar Özcan Küçükçavuş da hazır bulundu.

KKTC’de bu alanda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları mensuplarını bir araya getiren iftar programı, Din Hizmetleri Müşaviri Abdulkadir Boşal’ın duası ile açıldıktan sonra katılımcıların konuşmaları ile devam etti ve program esnasında ney ve kudüm dinletisi yapıldı. Programda konuşan Büyükelçi Ali Murat Başçeri, iftar sofralarının etrafında inşa edilen manevi köprülerle kalplere huzur gelmesini temenni ettiğini söyleyerek davetlilerin Ramazan ayını tebrik etti.

Uzun zamandan sonra ilk kez bu tür bir etkinlikte bir araya geldiklerini söyleyen katılımcılar TİKA’ya teşekkür ederken program KKTC Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ünsal’ın iftar sonrası yaptığı dua ile sona erdi.

Sonraki Haber

TİKA Paraguay’da 300 Aileye Ramazan Gıda Yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından 2022 Ramazan programları kapsamında Paraguay’da 300 aileye gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirildi. Paraguay’da TİKA tarafından temin edilen 300 adet gıda kolisi Başkent Asuncion’da ve diğer şehirlerde bulunan ihtiyaç...