Haberler

14 Eylül 2022

TİKA'dan KKTC’de Öğretmenlere Yönelik Eğitim Projesine Destek

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Millî Eğitim Bakanlığı ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) iş birliğinde düzenlenen Öğretmenler İçin Proje Danışmanlığı Eğitimi Projesi tamamladı.

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü, TİKA ve KKTC Millî Eğitim Bakanlığı'nın destekleriyle Lefkoşa şehrinde gerçekleştirilen Öğretmenler İçin Proje Danışmanlığı Eğitimi Projesi kapsamında öğretmenlere yönelik bir dizi eğitim düzenlendi.

Teorik ve uygulamalı eğitimler düzenlendi

Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nın yürütücülüğünde gerçekleşen eğitim projesinde, Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Bilim Danışmanı Prof. Dr. Uğur Çevik, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü öğretim üyeleri Prof. Dr. Murat Fahrioğlu ve Doç. Dr. Yeliz Yeşilada Yılmaz ile Dr. Öğr. Üyesi Bertuğ Akıntuğ tarafından dersler verildi. 05 – 06 Eylül 2022 tarihlerinde toplam 18 saat olarak gerçekleşen eğitimlerde; proje yazmanın temel kavramları, proje önerilerini değerlendirme, literatür taraması, etik ve proje çıktılarının yaygınlaştırılması konularında pek çok bilgi verildi. Eğitimlere katılan öğretmenler, çeşitli uygulama etkinlikleri ile öğrendiklerini pekiştirdi.

Teşekkür belgesi takdim edildi

Eğitim projesinin tamamlanmasının ardından düzenlenen kapanış yemeğine Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Aytunç Şirket, KKTC Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Dairesi Müdürü ve ODTÜ Kuzey Kıbrıs Yönetim Kurulu Üyesi Murat Aktuğ, Denetleme, Değerlendirme ve Yönlendirme Kurulu Başkanı ve ODTÜ Kuzey Kıbrıs Yönetim Kurulu Üyesi Havva Dağseven, Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürü Gökmen Davutoğlu, TİKA Lefkoşa Koordinatörü Havva Pınar Özcan Küçükçavuş, KKTC Millî Eğitim Bakanlığı Hizmetiçi Eğitim Uzmanı Anıl Haşim ve ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Öğretim Görevlisi Tayfun Can Onuk katıldı. Programın sonunda Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Aytunç Şirket tarafından eğitim projesini tamamlayan öğretmenlere teşekkür belgesi takdim edildi.

Sonraki Haber

TİKA’dan Küba’ya Tarımsal Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Küba’da hayata geçirilen Nohut Tohumu Islahı Projesi kapsamında temin edilen traktör, biçerdöver, sulama sistemi ve mibzer ekipmanları Kübalı yetkililere teslim edildi. TİKA’nın 2019 senesinde Küba’da başlattığı Nohut...