Haberler

01 Mart 2019

TİKA'dan Hırvatistan'da Yaygın Eğitime Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Hırvatistan'ın Slunj şehrinin kültür yaşamında hayati öneme sahip Halk Eğitim Merkezi binasının tamamı yapılan tadilat çalışmasıyla yenilenerek donanım desteği sağlandı.

Son savaşta işgal altında bulunan ve büyük zarar gören büyüleyici doğal güzelliklere sahip Slunj şehri için Halk Eğitim Merkezi büyük bir önem taşıyor. TİKA, Halk eğitim merkezi bünyesinde bulunan Slunj Şehir Kütüphanesine bilgisayar donanımı ile yeni kitap rafları temin ederken sinema salonunun koltuklarını yeniledi.

Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen açılış programına T.C. Hırvatistan Büyükelçisi Sn. M. Babür Hızlan, Slunj Belediye Başkanı Jure Katic, Kültür Bakan Yardımcısı Jelena Percin, Karlovac Şehir Kütüphanesi Müdürü Jasmina Milovcic, Slunj Kütüphanesi Müdürü İvana Perisic Anusic, Slunj kilise temsilcileri, TİKA Zagreb yetkilileri, Slunj şehri sakinleri ve çok sayıda edebiyatsever katıldı.

T.C. Hırvatistan Büyükelçisi Sn. M. Babür Hızlan açılış programında yaptığı konuşmasında, TİKA'nın 3 yıldır Hırvatistan'da başarılarını artırarak sürdürdüğünü ifade ederek Halk Eğitim Merkezi Binasının yenilenmesinin Slunj halkı için büyük bir önem taşıdığını dile getirdi.

Slunj Belediye Başkanı Jure Katic de, TİKA ile bir buçuk yıldır söz konusu proje için çok verimli bir işbirliği gerçekleştirdiklerini söyleyerek TİKA'ya teşekkürlerini iletti.

Slunj Kütüphanesi Müdürü İvana Perisic Anusic ise projenin kendisinin göreve başladığı tarih itibariyle başladığını ve tüm binanın yenilendiği projenin sona ermesinden duyduğu heyecanı da dile getirerek TİKA'ya teşekkürlerini iletti.

TİKA Zagreb Koordinatörü Haşim Koç da 3 yılda toplam 44 proje gerçekleştirildiği  ve 2019 yılındaki ilk proje açılışı olan Slunj Halk Eğitim Merkezi projesinin tamamlanmasından dolayı Slunj Belediyesi'ne teşekkürlerini iletti.

Sonraki Haber

TİKA’dan Nijer’e Sağlık Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) desteğiyle BİSEG Gönüllüler Platformu işbirliğinde 16 kişiden oluşan gönüllü ekip ile 24. Nijer Sağlık Organizasyonu kapsamında Nijer'in Agadez şehrinde geniş bir sağlık taraması, cerrahi operasyonlar, diş tedavileri, endoskopi ve...