Haberler

11 Mart 2019

TİKA'dan Gürcistan'da Bağımlılıkla Mücadeleye Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Gürcistan Yeşilay Cemiyeti iş birliği ile yürütülen bağımlılıkla mücadele faaliyetleri kapsamında, Marneuli kentinde gençlerin bilinçlendirilmesi amacıyla tiyatro oyunu sahnelendi. 

Marneuli kentinde, TİKA ve Gürcistan Yeşilay Cemiyeti işbirliğinde uyuşturucu bağımlılığının aile yapısına yıkıcı etkisini anlatan "Bu Yolun Son Durağı" isimli oyun izleyiciler ile buluştu. 

Marneuli kültür evindeki etkinliğe TİKA Tiflis Koordinatörü Necla Demirdağ, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği Müsteşarı Onur Sevim, Büyükelçilik Din İşleri Müşaviri Ahmet Erdem, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Tiflis Ofisi Başkanı Özgür Yücel, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Tiflis Enstitüsü temsilcileri, Gürcistan Yeşilay Cemiyeti yetkilileri, bölge milletvekilileri ve öğrenciler katıldı. 

Demirdağ, programda yaptığı konuşmada, projede emeği geçenlere teşekkür ederek, TİKA ile Gürcistan Yeşilay Cemiyetinin ülkede bağımlılıkla birlikte mücadele ettiğini kaydetti.  Program sonunda, oyunculara çeşitli hediyeler takdim edildi. 

"Bu Yolun Son Durağı", Tiflis dahil 4 şehirde seyirciyle buluşmuştu.  Bağımlılığın önlenebilmesi için gerekli tedbirlerin alınması, özellikle genç nesilde farkındalığın artırılması, bu konuda eğitim ve önleme faaliyetlerine önem verilmesi amacıyla Gürcistan Yeşilay Cemiyeti, Türkiye Yeşilay Cemiyetinin iş birliğiyle 2015'te kuruldu.

Sonraki Haber

TİKA 12 Ülkede Acil Tıp Kapasite Artırma Programı Gerçekleştiriyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) ile Türk ve Sudan Sağlık Bakanlıkları işbirliğinde, İİT üyesi 12 ülkeye yönelik başlatılan eğitimlerin ilk eğitimler...