Haberler

21 Mayıs 2019

TİKA'dan Gana'ya Eğitim Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Gana’nın başkenti Akra’da mevcut Da-awatul İslami Devlet İlkokulu’na eğitim ve öğretim malzemesi temin edildi.  

Gana başkenti Akra’nın Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Sabon-Zongo Bölgesi’nde bulunan ve kısıtlı imkânlarla faaliyet gösteren Da-Awatul İslami İlkokulu’nda gerçekleştirilen teslim törenine TİKA yetkilileri ile Gana Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, okul yöneticileri ve öğretmenleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Okul müdürü Yossif Adam, T.C Akra Büyükelçiliği’ne gönderdikleri talep sonrasında kısa zaman içerisinde Gana’ya gelerek, ihtiyaçları olan eğitim ve öğretim malzemelerini kendilerine temin eden TİKA yetkililerine ve T.C Akra Büyükelçiliği’ne müteşekkir olduklarını ve gelecek günlerde okullarının desteklenmesine devam edilmesini umduklarını belirtti.

TİKA temsilcisi Kutluhan Yücel, okula verilen desteğin TİKA’nın Gana’daki faaliyet programının bir parçası olduğunu, Ramazan ayında Müslüman toplumunun ihtiyaçlarına destek olmaktan mutluluk duyduklarını ve Gana’daki eğitim kurumlarını desteklemeye devam edeceklerini ifade ederek, yapılan yardımın Türkiye-Gana dostluk ilişkilerine katkı sağlayacağını vurguladı.    

Proje kapsamında; ilkokula kırk bir kalemden oluşan;  İngilizce dil eğitim setleri, eğitim kitapları, anaokulu oyuncakları, park oyun seti, eğitim videoları setleri, yetenek gelişim setleri, çizim tahtaları, kırtasiye malzemeleri, on beş adet masa sandalye takımı, resim boya ve fırça takımları, eğitim flaş kartları, hentbol ve futbol topları vb. temin edildi.

Da-Awatul İslami Devlet İlkokulu’nda mevcut sekiz sınıfta yaklaşık 300 öğrenci öğrenim görüyor ve 10 öğretmen hizmet veriyor.

Sonraki Haber

Gönül Coğrafyamız, Kültür ve Turizm Bakanlığı İftarında Bir Araya Geldi

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı, yurt dışında faaliyet gösteren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün katılımı ve Kültür...