Haberler

26 Nisan 2022

TİKA'dan Çadlı Kadınlara İstihdam Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA), Çad'da kurduğu dikiş atölyesinde eğitimlerini tamamlayan kadınlara elektrikli dikiş makineleri temin edildi.

Başkent Encemine'nin Digil semtindeki yerel Avoca Derneğinin genel merkezinde sertifika programı düzenlendi. Programa, Çad Mesleki Eğitim ve Sanayi Bakanı İsabel Husna Casseri, Türkiye'nin Encemine Büyükelçisi Kemal Kaygısız ve TİKA Koordinatörü Vedat Baş katıldı.

Baş, yaptığı konuşmada, söz konusu eğitimin amacının Çad'da sosyal ve ekonomik kalkınmaya katkıda bulunmak ve kadın girişimciliğini desteklemek olduğunu belirtti. Toplam 20 kadının faydalandığı eğitimde her katılımcıya TİKA tarafından birer dikiş makinesi hediye edildi. Avoca Derneğine de 8 dikiş makinesi temin edildi.

Sonraki Haber

TİKA, Kırgızistan’da 3000 Aileye Gıda Desteğinde Bulundu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), 2022 Ramazan programları kapsamında Kırgız Cumhuriyeti Çalışma, Sosyal Güvenlik ve Göç Bakanlığı, Kırgız Kızılayı ve Sivil Toplum Kuruluşları ile iş birliğinde Kırgızistan’ın dört bir tarafında 3000 aileye gıda...