Haberler

06 Aralık 2022

TİKA'dan Çad'da Kadın İstihdamına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), kadınların tarım ürünlerinde katma değer oluşturup gelir getirici faaliyetlerde bulunabilmesi için eğitimlerini üstlendiği 50 Çadlı kadına malzeme desteği sağladı.

Çad Kadın, Aile ve Çocukları Koruma Bakanlığı himayesinde Kadın ve Sinerji Kooperatifi ile TİKA iş birliğinde, Çadlı kadınlar için tarım ürünleri ve sebzelerin işlenmesi, paketlenmesi, pazarlanması ve katma değer oluşturulması konularında bakanlık ve kooperatifin görevlendirdiği eğitimciler, bakanlık bünyesindeki Kadın Evi isimli merkezde bir haftalık eğitim verdi.

Eğitimin ardından bakanlık ve ilgili kurumlardan yetkililer ile kursiyerlerin ailelerinin katılımıyla sertifika töreni düzenlendi.

TİKA, eğitimlerde kullanılan tüm sarf malzemeleri, makineler ve ekipmanları kursiyerlere temin etti.

TİKA, kadın girişimcilere öğütme ve kurutma makinası, tartı, çeşitli baharatlar ve ambalaj gibi farklı malzeme ve ekipman desteğinde bulundu.

Sonraki Haber

TİKA’dan 2022 Asya Barınak Forumu’na Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle “2022 Asya Barınak Forumu” Bangladeş’in başkenti Dakka’da düzenlendi. Asya Pasifik Bölgesi’ndeki insani barınak ve yerleşim uygulayıcılarının fikir alışverişinde bulunmaları amacıyla 28-30 Kasım 2022 tarihleri arasında düzenlenen Asya...