Haberler

16 Temmuz 2020

TİKA'dan Çad'da Balıkçı Kadınlara Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Orta Afrika ülkesi Çad'da geçimini balıkçılıktan sağlayan 100 kadına eğitim verdi ve termos özelliği bulunan seyyar balıkçı arabaları temin etti.

TİKA tarafından Çad’ın Başkenti Encemine’de Çad Mesleki Eğitim ve Küçük Esnaf Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında, cadde kenarlarında hijyenik olmayan koşullarda balık satarak geçimini sağlamaya çalışan balık satıcısı 100 kadına 6 gün süren eğitim sonunda soğuk tutma (termos) özelliği bulunan seyyar balıkçı arabaları hediye edildi.   

Pazarlama, hijyen ve ürün koruma konularını kapsayan eğitim sonunda gerçekleştirilen törene Çad Mesleki Eğitim ve Küçük Esnaf Bakanı Şems el-Huda, Türkiye'nin Encemine Büyükelçisi Kemal Kaygısız, yerel yetkililer ve kursiyerlerin aileleri katıldı.

Bakan Huda, burada yaptığı konuşmada iş birliği ve desteği için TİKA'ya teşekkür etti. İki ülke ilişkilerinin geldiği seviyeden duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükelçi Kaygısız da TİKA'nın başarılı projeleriyle Çad'ın kalkınması ve gelişimine destek olduğunu ifade etti. Sertifika töreni sonrasında her kursiyere soğuk tutma özelliği bulunan seyyar balıkçı arabaları hediye edildi.

Sonraki Haber

15 Temmuz Şehitleri Anısına KKTC’de 251 Zeytin Fidanı Dikildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), 15 Temmuz 2016 yılında hain darbe girişimi neticesinde şehit olan 251 vatandaşımız anısına KKTC Boğaz Şehitliği’nde 251 adet zeytin fidanı dikimi gerçekleştirdi. KKTC Boğaz Şehitliği’nde 15 Temmuz Şehitlerini...