Haberler

03 Mayıs 2023

TİKA'dan Bosna Hersek'teki Kadınların Ekonomik Güçlendirilmesine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kadınların Ekonomik Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Bihaç Brekovica Kadınlar Derneğine profesyonel bir mutfak kurulumu gerçekleştirdi.

Bosna Hersek'te 2013 yılından beri faaliyet gösteren dernek, toplumun kadın hakları konusunda bilinçlendirilmesi, kadın ve gençlere eğitim verilmesi, yaşlılar ve engellilere yardım edilmesi gibi alanlarda aktif olarak çalışıyor.

Proje kapsamında dernek üyelerine, kırsal bölgede yaşayan kadınların yemek servisi hizmeti yoluyla gelir elde etmelerine yardımcı olacak bir profesyonel mutfak kurulumu yapıldı.

2015 yılından itibaren yemek servisi hizmeti vermeye başlayan dernek, kısa bir süre içinde her türlü organizasyon, fuar ve etkinlikte başarılı bir şekilde yemek servisi hizmeti sunan bir sivil toplum kuruluşu olarak öne çıkıyor.

Türkiye ve TİKA’ya teşekkürlerini ileten Bihaç Brekovica Kadınlar Derneği Başkanı Nevzeta Bajriç, “Çalışmalarımızı genişleterek köyde yaşayan ve işsiz olan kadınlarımızın gelir elde etmelerini sağlamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Sonraki Haber

TİKA’dan Moğolistan’da Mesleki Eğitime Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Moğolistan’da Hovd Kalkınma Politeknik Koleji Aşçılık Bölümüne donanım desteği sağlandı. Hovd Kalkınma Politeknik Koleji, 78 yıldır Moğolistan’ın batı bölgesinde istihdama katkı sağlayan bir eğitim kurumu. Kolej  bugüne...