Haberler

29 Mayıs 2023

TİKA'dan Bosna Hersek'te Selden Etkilenen Bölgelere Arama Kurtarma Botu Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Bosna Hersek'in kuzeybatısındaki Una Sana Kantonu (USK) İçişleri Bakanlığına iki motorlu arama-kurtarma botu desteğinde bulundu.

Ülkenin kuzeybatısındaki Krajina bölgesinde meydana gelen sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Yaşanan sel felaketi sonrası selden etkilenen bölgelere TİKA tarafından 150 çift bot, 150 yağmurluk ve motorlu iki adet bot temin edildi.

TİKA Bosna Hersek Koordinatörü Erdinç Işık, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Bosna Hersek'teki kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının Türk halkıyla büyük bir dayanışma gösterdiğini ifade etti.

Deprem bölgelerine Bosna Hersek'ten diğer ekiplerle birlikte USK ekiplerinin de gittiğini aktaran Işık, "Selin ilk gününden itibaren İçişleri Bakanlığı, USK hükümeti, Bosna Hersek Federal Sivil Koruma Kurumu (FUCZ) temsilcileriyle de temas halindeydik. Türkiye'nin ve Türk halkının, şu anda elimizden geldiğince yanlarında olduğunu göstermek istedik ve bunun faydalı olacağını umuyoruz." diye konuştu.

USK'daki FUCZ temsilcisi Smail Hrnjica ise arama kurtarma botlarının vatandaşlara yardım etme konusunda kendilerine fayda sağlayacağını kaydetti.

Sonraki Haber

Afganistan’da Uzaktan Eğitime TİKA Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Uluslararası Islah Televizyon Kanalına uzaktan eğitim için sınıf sahnesi kurdu. Afganistan genelinde ortaokul ve lise derslerinin yayınlarını yapan Uluslararası Islah Televizyon Kanalı’nda çekimlerin yapılacağı sınıf konseptinde hazırlanan stüdyo...