Haberler

26 Kasım 2020

TİKA'dan Batı Şeria'daki Hastaneye Kuvöz Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türkiye’nin Filistin sağlık sektörüne verdiği destek kapsamında, işgal altındaki Batı Şeria’daki Al İsraa Hastanesinin yenidoğan ünitesine 5 kuvöz desteğinde bulundu.

Tulkerm şehrindeki Zekat Komitesi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed Abbas, TİKA’nın Filistin Koordinatörü Ahmet Refik Çetinkaya’nın katılımıyla düzenlenen teslim töreninde yaptığı açıklamada, devam eden yardımları için ülkesi adına Türkiye’ye teşekkür etti. Abbas, “Zekat Heyeti Hastanesi yeni doğmuş bebekler için kuvözlere çok ihtiyaç duyuyordu. Hastanenin ihtiyaçlarının büyük bölümü Türkiye Devleti tarafından karşılandı.” dedi.

Koordinatör Çetinkaya da söz konusu desteğin, Türkiye’nin TİKA aracılığıyla yaptığı yardım projelerinden biri olduğunu söyleyerek, “Filistin’e Türk yardımı durmayacak.” ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber

TİKA'dan Mogadişu Üniversitesine Laboratuvar Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Somali’nin en eski ve en kapasiteli Üniversitelerinden birisi olan ve 12.000 öğrencinin eğitim gördüğü Mogadişu Üniversitesinin Mühendislik Fakültesinde inşaat, su, toprak, asfalt ve yapı malzemeleri laboratuvarları kurdu. Somali’de...