Haberler

26 Ocak 2023

TİKA'dan Bangladeş'teki Nazmiye Demirel Kliniği'ne Tadilat ve Donanım Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Bangladeş’te iki ülke arasındaki dostluk bağlarının göstergesi olarak açılan Nazmiye Demirel Kliniği’nde tadilat çalışması gerçekleştirilerek donanım desteğinde bulunuldu.

Bangladeş’in güneyinde bulunan liman şehri Chittagong’ta bulunan Nazmiye Demirel Kliniği TİKA tarafından yenilendi. Kliniğin açılış törenine; T.C. Dakka Büyükelçisi Mustafa Osman Turan, Chittagong Belediye Başkanı Rezaul Karim Chowdury, T.C. Chittagong Fahri Konsolosu Selahaddin Kasım Han ve TİKA Bangladeş Koordinatörü Şevki Mert Barış katıldı.

Törende konuşan Büyükelçi Turan, Ankara ile Dakka arasındaki sağlık, tarım ve kültürel alanlarda artan temaslara dikkat çekerek kliniğin iki ülke arasındaki güçlü ilişkilerin bir sembolü olduğunu belirtti.

Türkiye’nin kültürel, sağlık ve sosyal alanlarda Bangladeş ile geliştirdiği diplomatik ilişkilere değinen Chittagong Belediye Başkanı Chowdhury ise TİKA tarafından verilen bu desteğin Bangladeş tarafından her zaman hatırlanacağını kaydetti. Chowdhury, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının gelecekte daha da güçleneceğine emin olduğunu sözlerine ekledi.

TİKA Koordinatörü Barış ise TİKA’nın Bangladeş’teki faaliyetlerine devam edeceğini belirterek iki ülke halkı arasındaki samimi bağların gelecekteki faaliyetler için en büyük motivasyon kaynağı olduğunu söyledi. Barış, Nazmiye Demirel Kliniği’nin Chittagong halkının sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmasını dilediğini ifade etti.

Nazmiye Demirel Kliniği

Türkiye Cumhuriyeti 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in 26-27 Mart 1997 tarihinde Bangladeş’i ziyaretinde Bangladeş makamlarınca iki ülke arasındaki dostluk bağlarının göstergesi olarak kliniğe Nazmiye Demirel’in ismi verilmişti.

Bangladeş’in ikinci büyük şehri Chittagong’da bulunan kliniğin hizmet koşullarını iyileştiren TİKA, tamamladığı proje ile ihtiyaç sahibi binlerce insana sağlık hizmeti ulaştırmayı hedefliyor.

Sonraki Haber

TİKA’dan Kamerun’da Zencefil Üreten Kooperatife Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kamerun'da faaliyet gösteren Nom's Ginger kooperatifine makine ve ekipman desteği sağlandı. TİKA tarafından Kamerun'un başkenti Yaounde'de zencefil üretimi yapan Nom's Ginger isimli kooperatife makine ve ekipman desteği...