Haberler

22 Temmuz 2019

TİKA'dan Аrnavutluk'ta "Tecrübe Paylaşım Programı"

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) koordinasyonunda, Türk Hava Yolları (THY), Anadolu Ajansı (AA) ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) iş birliğinde düzenlenen "Tecrübe Paylaşım Programı"na katılan gönüllü öğrenciler, Arnavutluk'un başkenti Tiran'a ulaştı. 

TİKA'nın organizatörlüğünde düzenlenen program kapsamında, Tiran'da bulunan gönüllü öğrenciler, TİKA tarafından restorasyonu devam eden Ethem Bey Camisi'ni ziyaret etti.  Çoğunluğu mimar olan öğrenciler, çalışmaları yerinde inceleyerek, projede görevli uzmanlardan bilgi aldı. Öğrenciler program boyunca Arnavutluk'taki diğer şehirlerde devam eden restorasyon projelerini de ziyaret edecek. Berat Hünkar Camisi ve Halveti Tekkesi, Berat Bekarlar Camii, Gjirokastra Pazar Camisi ziyaret edilecek projeler arasında yer alıyor. TİKA başkent Tiran'daki Ethem Bey Camisi, Ergiri Pazar Camisi, Berat Hünkar Camisi ve Halveti Tekkesi ile Berat Bekarlar Camisi'nin restorasyonunu geçen yıl martta başlatmıştı.

Tecrübe Paylaşım Programı'nın en önemli amacı, mezun olmaya yakın üniversite öğrencilerinin Türkiye'nin yurt dışında yaptığı çalışmaları yerinde görerek, edindikleri tecrübeleri döndüklerinde aktarmaları. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve 500 öğrencinin 35 ülkeyi ziyaret edeceği programa katılan öğrenciler küresel gönüllülük bilinci kazanıyor.  

Sonraki Haber

TİKA’dan Tacikistan’a Sağlık Alanında Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Tacikistan’da yürütülen Kırsal Bölgelerde Ana Çocuk Sağlığının Desteklenmesi Programı kapsamında gerçekleştirilen proje ile Rudaki İlçesindeki Arbobhatun Köyü Sağlık Merkezinin hizmet binası yenilendi. Tacikistan Sağlık ve Sosyal Güvenlik...