Haberler

16 Nisan 2012

TİKA ‘Dan Arnavutluk Resmi Haber Ajansı (Ata)'ya Donaım Desteği

1913 yılından bu yana faaliyet göstermekte olan Arnavutluk ve dünya genelinde haberlerini internet üzerinden yazılı, görsel ve sesli formatta sunan; Anadolu Ajansı da dâhil omak üzere dünyanın saygın haber ajanslarıyla sürekli iletişim halinde bulunan ve uluslararası medya ağlarının aktif üyelerinden biri olan Arnavutluk Resmi Haber Ajansı’nın (ATA) teknik altyapısı ve haber stüdyosu Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından sağlanan destekle yenilendi.

ATA’nın uluslararası standartlara uygun bir kamu medyasına dönüştürülmesi amacıyla sunulan hizmetlerin çağdaş bir teknoloji tarafından desteklenmesine imkan sağlayan proje kapsamında; yüksek teknoloji ürünü, kapasiteleri yüksek uygulama ve arşiv sunucuları, konfigürasyonu yüksek bilgisayarlar, iş istasyonları, yeni ağ güvenlik sistemi ve duvarı ile dijital fotoğraf makineleri temin edildi. Ayrıca ATA’nın mevcut haber stüdyosu için modern bir dekorasyon tasarlanarak, mikrofonlar, kayıt cihazları ve yüksek çözünürlükte çekim yapan kameralar sağlandı.

TİKA tarafından hibe dilen donanım malzemeleri düzenlenen bir törenle yetkililere teslim edildi. Töreninde konuşma yapan Arnavutluk Resmi Haber Ajansı Genel Müdürü Artur Zheji, ajans’ın teknik altyapısının en son teknoloji ile donatılması nedeniyle TİKA’ya teşekkürleri sunarak, gerçekleştirilen projenin ATA personelinin en güncel bilişim teknolojilerinden faydalanarak hizmet vermesine imkan sağlayacağını ve ATA’nın uluslararası alandaki saygınlığını güçlendirileceği ifade etti.

TİKA Tiran Program Koordinatörü Yahya Gülseven ise, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen proje ile Arnavutluk Haber Ajansı’nın yayın kalitesinin artırılmasının ve dünya standartlarında yayın yapmasının amaçlandığını söyledi. Gülseven, TİKA’nın desteği ile ATA’nın dünyadaki saygın haber ajansları arasında etkinliğinin ve görünürlüğünün arttırılmasını temi ettiklerini söyledi.

Tören sonunda, Arnavutluk Resmi Haber Ajansı yetkilileri tarafından TİKA Tiran Program Koordinatörü Yahya Gülseven’e bir teşekkür plaketi verildi.

Sonraki Haber

TİKA'dan Bahtiyarlık Zamanının Tiyatro Festivaline Destek

Türkmenistan’da son devlet başkanlığı seçimlerinden sonra “Bahtiyarlık Zamanı” olarak adlandırılan yeni dönemin ilk uluslararası tiyatro festivali 13-15 Nisan tarihleri arasında Aşkabat’ta gerçekleştirildi. Türkmenistan Kültür Bakanlığı tarafından organize edilen ve pek çok ülkeden tiyatro ve folklor...