Haberler

24 Mart 2019

TİKA'dan Arjantin'de Eğitime Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Arjantin İslam Merkezi arasında Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın Arjantin resmi ziyareti kapsamında inşa edilmesi talimatını verdiği anaokulunun protokolü imzalandı.

Arjantin, Buenos Aires’te düzenlenen imza törenine protokolü T.C. Buenos Aires Büyükelçisi Şefik Vural Altay’ın yanı sıra TİKA Başkan Yardımcısı Rahman Nurdun, Dış İlişkiler ve Ortaklıklar Dairesi Başkanı Uğur Tanyeli ile Arjantin İslam Merkezi Genel Direktörü Anibal Bakir ve Arjantin İslam toplumunun önde gelenleri katıldı.
 
İmza töreninde konuşan Nurdun, Yeni Zelanda’daki menfur terör saldırısında hayatını kaybedenlere baş sağlığı dileyerek bu projenin ayrıca bir anlam taşıdığını vurguladı. Nurdun: “İslamofobya’nın hortladığı bu dönemde Cumhurbaşkanımızın talimatlandırdığı projenin başlangıcı için imza atmak çok anlamlı. Arjantin İslam Merkezi, Arjantin ve tüm Güney Amerika coğrafyasında Müslümanları temsil eden en önemli kuruluş. Böylesi bir projeye imza atmak gurur verici” dedi.
 
T.C. Buenos Aires Büyükelçisi Şefik Vural Altay ise Türkiye ile Arjantin arasındaki ilişkilerin önemine vurgu yaparak, bu projenin ikili ilişkileri bir adım daha öteye taşıyacağını ifade etti. Altay: “TİKA’mız bizim gurur kaynağımız. Tüm dünyada eğitimden sağlığa, kültürel işbirliğinden insani yardıma, bir çok alanda tüm toplumların yanında olmaya çalışıyor”
 
Arjantin İslam Birliği Başkanı Anibal Bakir ise Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Türk halkına, TİKA Başkanı Serdar Çam’a ve TİKA’ya teşekkürlerini sundu. Bakir: “Burası sizin eviniz. Evinize hoşgeldiniz. Türkiye, farklı dinlerden pek çok kişinin bir arada yaşadığı çok özel bir ülke. Osmanlı’dan gelen bu mirası taşıyor”.
 
Buenos Aires’te yer alan Arjantin İslam Merkezi 1931 yılında ülkedeki ağırlıklı olarak Osmanlı topraklarından göç etmiş, Suriye ve Lübnan asıllı Müslüman cemaati bir araya getirebilmek için kuruldu. Arjantin’deki yaklaşık 850 bin kişilik Müslüman nüfus adına hizmet veren en büyük Müslüman organizasyondur. Arjantin İslam Merkezi’nin, İslami eserlerin İspanyolcaya tercümesi, helal gıda sertifikasyonu, Arapça eğitimi, İslami seminer ve konferanslar düzenlenmesi gibi faaliyetleri bulunuyor. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Merkez bünyesinde Müslüman çocukların eğitimi için ihtiyaç duyulan bir anaokulu TİKA tarafından inşa edilecek. Mevcut binanın yenileme çalışmaları da ayrıca yapılacak. 

Sonraki Haber

TİKA’dan Uruguay’da Engellilere Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Uruguay’ın Başkenti Montevideo’da bulunan engelli okuluna servis aracı temin edildi. Başkent Montevideo’da bulunan ülkenin tek tam donanımlı engelli okulu olan Escuela Roosvelt’a öğrencilerin ulaşımında kullanılmak üzere servis aracı temin...