Haberler

20 Ocak 2023

TİKA'dan Arakanlı Çocuklara 'Oyun Parkı'

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Bangladeş’te bulunan 5 No’lu Kamp bölgesindeki yaşayan Arakanlı mülteci çocuklar yararına oyun parkı kuruldu.

TİKA tarafından Myanmar'ın Arakan eyaletinde Ağustos 2017’de yaşanan olayların ardından evlerini terk ederek Bangladeş’e sığınmak zorunda kalan çocuklar yararına barındıkları mülteci kampına bir oyun parkı kuruldu.

5 No’lu Kamp bölgesinde bulunan parkın açılışı, T.C. Dakka Büyükelçisi Mustafa Osman Turan, TİKA Dakka Koordinatörü Şevki Mert Barış, kamp sorumluları ve ülkemizce kampta insani yardım faaliyetleri sürdüren kurum temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Küçük bir alanda fazla sayıda insanın yaşamaya çalıştığı kampta kendilerine ayrılan alanların kısıtlılığı nedeniyle zor şartlar altında yaşayan çocuklar, parkın açılışıyla sosyalleşip eğlenebilecekleri bir alana kavuşmuş oldu.

BM ve uluslararası insan hakları örgütleri, Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddeti, "etnik temizlik" ya da "soykırım" olarak adlandırmakta olup; 2022 sonu itibariyle 952.309 Arakanlı mültecinin bulunduğu Bangladeş’te anılan mültecilerin %52’si çocuklardan oluşmaktadır.

Sonraki Haber

Somali Ulusal Üniversitesine TİKA Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Mogadişu’da Somali (Ummadda) Ulusal Üniversitesinde Sosyal Faaliyet Alanı Projesi hayata geçirildi. 1976 yılında Mogadişu’da kurulan Somali (Ummadda) Ulusal Üniversitesine TİKA tarafından sosyal faaliyet alanı oluşturuldu. 60 bin...