Haberler

25 Nisan 2019

TİKA'dan Afrika Ülkelerindeki Belediyelere Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Gana Akra Belediyesi ile Liberya Paynesville Belediyesi çalışanları için düzenlenen eğitim, Tarım ve Orman Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın da katkılarıyla 10-19 Nisan tarihlerinde Türkiye’de gerçekleştirildi.

Düzenlenen programda, eğitimler, sahada yerinde gösterilen uygulamalar ile teknik geziler, İstanbul Büyükşehir Belediyesince-İstanbul’da, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsünce-Antalya’da ve Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünce-Mersin’de, ilgili kurumların uzmanlarınca gerçekleştirildi.

Ganalı ve Liberyalı katılımcılar, süs bitkileri yetiştiriciliği, mevsimlik çiçekçilik, çim alan tesisleri ve bakımı, karşılaşılan hastalıklar, zararlılar gibi pek çok konuda uygulamalı eğitim aldı.  Kapsamlı eğitimin sonunda 10 katılımcıya başarı sertifikası verildi.

Eğitim kapsamında ayrıca özel çiçekçilik firmaları, Mersin Büyükşehir Belediyesi park ve bahçeleri, süs bitkileri seraları da uzmanlar eşliğinde ziyaret edildi. Katılımcılar, teorik bilgilerini yerinde inceleme fırsatı buldu.

Sonraki Haber

TİKA'dan Afganistan'daki Selzedelere Yardım

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın kuzeyindeki Faryab vilayetinde sel nedeniyle evlerinden olan 1.000 aileye gıda ve çadır desteğinde bulundu. TİKA, dünyanın farklı coğrafyalarında zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren ailelere yardım elini uzatarak ekmeğini paylaşmaya...