Haberler

03 Ekim 2019

TİKA'dan Afganistanlı Öğrencilere Gençlik Kampı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansi Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan’ın 34 vilayetindeki başarılı lise öğrencilerine yönelik Gençlik Kampı düzenleniyor.

TİKA, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Afganistan Maarif Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen Gençlik Kampı’na Afganistan'ın 34 vilayetinden gelen başarılı 36 lise öğrencisi katılıyor. Gençlik Kampı 03-10 Ekim tarihlerinde Mersin’de gerçekleştirilecek.

Afganistan lise öğrencilerine yönelik düzenlenen ve çeşitli sosyal ve sportif aktiviteler, oyunlar, görsel ve işitsel sanatlar ve çeşitli gezi programları içeren “Mersin Gençlik Kampı" bir ilk olma özelliği taşıyor. Deniz kenarında kendilerine ayrılmış kamp alanında bir hafta ile düzenlenecek etkinliklerle bir taraftan başarılı öğrencilerin teşvik edilmesi hedeflenirken diğer yanda iki ülke kültürlerinin tanıştırılması ve kaynaştırılması amaçlanıyor.

Sonraki Haber

TİKA’dan Balkanlara “İHA” Teknolojileri Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Trakya Üniversitesi (TÜ)  İşbirliğiyle yürütülen proje kapsamında Edirne'de İnsansız Hava Aracı Teknolojileri (İHA) / Drone eğitimi gerçekleştirildi. TİKA ve Trakya Üniversitesi İşbirliğinde Balkanlardan 6 rehber öğretmen ve...