Haberler

13 Ekim 2022

TİKA Çadlı Mahkumlar İçin Dikiş Atölyesi Kurdu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Çad’ın en büyük cezaevi olan Klessoum Tutuklu ve Islahevine kadın ve erkek makhumların eğitim görecekleri tam teşekküllü dikiş atölyesi kurdu.

TİKA tarafından kurulan atölyenin açılış törenine, T.C. Encemine Büyükelçisi Kemal Kaygısız, TİKA Çad Program Koordinatörü Vedat Baş, İnsan Hakları ve Adalet Bakanı ile Mesleki Eğitim ve Esnaf Bakanı’nın temsilcisi katıldı.

TİKA, 3.000’den fazla mahkûmun bulunduğu Klessoum Tutuklu ve Islahevi’nde dikiş atölyesi kurarak, 20 adet dikiş makinesi, 1 adet broderi makinesi, bir adet zigzag makinesi, ihtiyaç duyulan bütün ekipmanlar, elbise yapmak için kumaş ve sarf malzemesi desteğinde bulundu.

TİKA’nın kurduğu dikiş atölyesinde, kadın ve erkek mahkûmların tahliyeleri sonrası suçtan uzak bir şekilde topluma entegre edilmeleri ve ekonomik bağımsızlıklarını elde edebilecekleri mesleki bir beceri edinmeleri hedefleniyor. Projenin en önemli çıktıları arasında orta ve uzun vadede işsizlik ve suç oranlarının azaltılması yer alıyor. Dikiş atölyesinde üretilecek ürünlerin satışından elde edilecek gelirlerle de atölyenin faaliyetlerinin sürekliliğinin sağlanması hedefleniyor.

Talep odaklı bir yaklaşımla dünya genelinde 170’ten fazla ülkede her yıl çok sayıda proje ve faaliyeti hayata geçiren TİKA, 2013 yılından itibaren Çad’da çeşitli sektörlerde 100’den fazla proje ve faaliyeti hayata geçirdi.

 

Sonraki Haber

KKTC’de "Akdeniz'de Güvenlik İstikrar ve İşbirliği Sempozyumu" Düzenlendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Ortadoğu Araştırmaları Merkezi (ORSAM) iş birliğinde düzenlenen Akdeniz'de Güvenlik İstikrar ve İşbirliği Uluslararası Sempozyumu kapsamında Doğu Akdeniz, Türkiye’nin jeopolitiği, KKTC’nin Doğu Akdeniz’deki rolü konuları ele alındı. ORSAM...