Haberler

29 Nisan 2022

TİKA Burkina Fasolu İhtiyaç Sahiplerini Yalnız Bırakmadı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlı (TİKA) tarafından düzenlenen Ramazan programları kapsamında Ouagadougou’da yaşayan 300 ihtiyaç sahibi aileye temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan gıda paketleri ulaştırıldı.

Nüfusunun yarısından fazlası Müslüman olan Burkina Faso’nun başkenti Ouagadougou’da yaşayan 300 ihtiyaç sahibi aileye temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan gıda paketleri ulaştırıldı.

Burkina Faso’nun güney sınırında artan terör olayları nedeniyle Başkent Vagadugu’ya göçen ve zor şartlar altında yaşamlarını sürdüren mültecilerden oluşan ihtiyaç sahipleri için OSEH Derneği işbirliğinde temin edilen gıda kolileri, T.C. Vagadugu Büyükelçisi Nilgün Erdem Arı, Burkina Faso Ulusal Dayanışma ve İnsani Eylem Bakanı Temsilcisi Taguiba Bazongo ve İslam Federasyonu Başkan Yardımcısı Abdoul Karim Kontogomde’nin katıldığı törenle teslim edildi.

Törende söz alan Burkina Faso Ulusal Dayanışma ve Sosyal Etkinlik Bakanı Temsilcisi, Burkina Faso’nun geçtiği bu zor süreçte göstermiş olduğu dayanışma örneği için TİKA’ya ve Türkiye Cumhuriyeti Devletine teşekkür etti.

Abdoul Karim Kontogomde ise konuşmasında, Türkiye’nin geçmişte olduğu gibi insani yardımlarını sürdürmeye devam ettiğini, özellikle Ramazan ayında bu yardımların yapılmasının anlamlı olduğunu ve Türkiye’ye minnettar olduklarını söyledi.

Son olarak tören alanında bulunan katılımcılara hitap eden T.C. Vagadugu Büyükelçisi Nilgün Erdem Arı ise TİKA’nın yardımlarının Ramazan ayıyla sınırlı olmadığını, tüm yıl boyunca farklı alanlarda birçok yardım gerçekleştirdiğini ve Türkiye-Burkina Faso iş birliğinin uzun yıllara dayandığını söyledi. Büyükelçi Arı, Türkiye’nin kalkınma, insani yardım, eğitim, tarım ve sağlık başta olmak üzere birçok alanda Burkina Faso’ya destek olmaya devam edeceğini belirtti.

Sahel İttifakı üyesi olan Burkina Faso, gıda problemi, sanayi sektörünün yetersizliği, hızlı nüfus artışı, kalitesiz eğitim, tarım ve hayvancılık dışında diğer sektörlerin gelişmemesi gibi nedenlerle Birleşmiş Milletlerin en az gelişmiş ülkeler listesinde yer alıyor ve ülkenin önemli bir kısmının yoksulluk sınırı altında yaşadığı tahmin ediliyor.

Geleneksel hale gelen Ramazan Ayı Gıda Yardımı faaliyetleri dünyanın birçok bölgesinde beslenme yetersizliği çeken insanların gıda ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor.

 

 

 

Sonraki Haber

TİKA’nın Ramazan Programları Mali’de Devam Ediyor

Ramazan Programları temasıyla dünyanın dört bir köşesinde insanı yardım ve iftar programlarını sürdürmeye devam eden Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Mali’nin başkenti Bamako’da yaşayan 275 ihtiyaç sahibi aileye temel besin malzemelerinden oluşan gıda yardım...