Haberler

18 Haziran 2020

TİKA, Bosna Hersek'in Kovid 19'la Mücadelesine Desteğini Sürdürüyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Saraybosna Maarif Lisesi işbirliğinde, yeni tip koronavirüs ile (Kovid-19) mücadele kapsamında Bosna Hersekli eğitim ve sağlık çalışanlarına dağıtılmak üzere el dezenfektan üretimi gerçekleştirdi.

TİKA tarafından desteklenen proje kapsamında pandemi ile mücadelede ihtiyaç duyulan sarf malzemeleri sağlanarak Bosna Hersek Maarif Okulları bünyesindeki Bosna Hersek Maarif Okulları işbirliğinde, Dünya Sağlık Örgütü tarafından tavsiye edilen reçeteye göre 500 litre el dezenfektan üretildi. El dezenfektanları eğitim ve sağlık kurumları başta olmak üzere ülkedeki STK ve kuruluşlara dağıtıldı.

Saraybosna Maarif Lisesi Kimya öğretmeni Adel Polutak yaptığı açıklamada; “Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında böyle bir projede yer alarak ülkemize katkıda bulunabildiğimiz için son derece mutluyuz.” ifadelerini kullandı.

Destek verilen kurumlardan Saraybosna İşitme Engelliler Merkezi çalışanı Naim Salkoviç ise Türkiye halkı ve devletine teşekkürlerini ileterek, TİKA ile işbirliği içerisinde özel gereksinimli çocuk ve gençlerin eğitim ve yaşam şartlarının iyileştirilmesine katkı sağlandığından dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Sonraki Haber

TİKA’dan Moğolistan’da Müzik Eğitimine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Övörhangai vilayetindeki Yösönzuil İlçe Devlet Okulu’nun Müzik Sınıfını onararak, okula gitar, flüt, at başlı çalgı ve ukulele gibi müzik enstrümanı desteğinde bulundu. Moğolistan’ın Başkenti Ulanbator’dan 430 km mesafede...