Haberler

21 Mart 2012

TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam'ın Nevruz Mesajı

TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam'ın Nevruz Mesajı

Yüzyıllardır baharın gelişini ve doğanın uyanışını simgeleyen Nevruz Bayramını bir kez daha yaşamanın mutluluğu içerisindeyiz. Nevruz; Orta Asya’dan Balkanlara kadar uzanan geniş bir yelpazede acının, kederin, sevincin, hoşgörü ve kardeşliğin beraber yaşanmasının en güzel örneklerinden biridir. Huzurun ve barışın temelidir. Nevruz, farklılıklarımızın aslında en büyük zenginliğimiz olduğunun en büyük göstergesidir.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), kurulduğu günden bu yana başta müşterek kültür coğrafyamız olmak üzere beş kıtada barışın, huzurun, kardeşliğin temini için proje ve faaliyetler gerçekleştirmektedir. Ülkeleri ekonomide, sanayiye, eğitimde, sağlıkta ve daha birçok sektörde ortak standartlarda buluşturmak, dünya çocuklarının geleceğine yatırım yapmak amacıyla gerçekleştirilen bu çalışmalar sırasında hiçbir ayrım, farklılık gözetilmemektedir.

Bu vesile ile Nevruz Bayramını kutluyor, dünya üzerindeki her coğrafyaya barış, huzur ve kardeşlik getirmesini diliyorum.

Sonraki Haber

TİKA'dan Pakistan'a İki Proje

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) İslamabad Program Koordinatörlüğü, Pakistan İslam Cumhuriyeti’nde gerçekleştirdiği proje ve faaliyetlerine devam ediyor. TİKA tarafından ülkede başlatılan Tekerlekli Sandalye ve Dikiş Makinesi Dağıtım Projeleri geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Lahor ve...