Haberler

15 Mart 2012

TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ve Beraberindeki Heyetin Filistin Ziyareti

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanı Dr. Serdar Çam ve Beraberindeki heyet, TİKA projelerini yerinde incelemek üzere 7-10 Mart 2012 tarihleri arasında Filistin’in başkenti Kudüs’e ziyaret gerçekleştirdi. Burada Türkiye Cumhuriyeti Kudüs Başkonsolosluğu’nu ziyaret eden TİKA heyeti, kentte bulunan tarihi Osmanlı Hamamına gitti. Türkiye Cumhuriyeti Kudüs Başkonsolosu Şakir Torunlar’ın TİKA başkanı onuruna verdiği akşam yemeğine katılan heyet daha sonra çok sayıda görüşmelerde bulundu.

Filistin Ulusal Yönetimi İçişleri Bakanı Said Abu Ali, Sağlık Bakanı Fetih Ubu Mughleh, Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ın Dış İşleri Danışmanı Büyükelçi Amjdi Al Khaldi ve İslam Vakfı Başkanı Abdulazim Selhab ile görüşen TİKA yetkilileri, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Ramallah Program Koordinasyon Ofisini ziyaret etti. 2012 yılında başlatılan ve yapılması öngörülen projeler hakkında bilgi alan yetkililer daha sonra Tubas’ta Türkiye tarafından yaptırılmakta olan hastanenin bulunduğu bölgeye giderek incelemeler yaptı.

TİKA’nın Koordinasyonunda Yapılan Tubas Hastanesi

Filistin’de eğitim, sağlık ve sosyal altyapı alanlarında pek çok projeye imza atan Türkiye, Filistin’de Batı Şeria’nın Tubas kentinde 30 yataklı hastane inşa ediyor. TİKA’nın koordinasyonunda gerçekleştirilen hastane Tubas’ın ilk hastanesi olma özelliği taşıyor. Şehirde ve civar ilçelerde her yıl yaklaşık 1.700 hastaya hizmet verecek hastanenin inşaatı ve teknik donanımı Türkiye tarafından yaptırılıyor. Hastanede görev yapacak doktorların TİKA tarafından yaptırılan uzman eğitimleri doğrultusunda ülkemize gelmeleri ve ilgili branşlarda eğitim programlarına katılmaları bekleniyor.

Heyet daha sonra inşaatı ve donanımı TİKA tarafından yaptırılan Al Bireh Okulunu ziyaret etti.

TİKA Başkanı ve beraberindeki heyet 10 Mart 2012 tarihinde Filistin ziyaretini tamamlayarak Türkiye’ye döndü.

Sonraki Haber

"tika'nın Karadağ'daki Faaliyetleri Son Derece Başarılı"

Karadağ Cumhuriyeti Başbakanı Igor Luksiç 14 Mart 2012 tarihinde ülkemize resmi ziyaret gerçekleştirdi. Karadağ Başbakanı ve beraberindeki heyet Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edildi. Kabul sırasında Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye ile Karadağ arasındaki ilişkilerin mükemmel bir...