Haberler

23 Ekim 2011

TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam Somali'den Döndü

Uluslararası kamuoyunun dikkatini Somali’de yaşanan kıtlığa çekmek için Türkiye’den Somali’ye giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gıda, Tarım ve Hayvanılık Bakanı Mehdi Eker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, AFAD Başkan Vekili Ejder Kaya, Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Ahmet Lütfi Akar, çeşitli kurum ve kuruluşlardan çok sayıda temsilci, sanatçı ve gazetecilerden oluşan heyet 20 Ağustos 2011 tarihinde yurdumuza döndü.

Türkiye’den giden yetkililer Somali’nin başkenti Mogadişu’da devlet töreni ile karşılandı. Bölgede yaşanan insanlık dramını görmek ve yardım etmek için yapılan ziyaret aynı zamanda dünya kamuoyunun dikkatini açlık ve kuraklık yüzünden sayısı her geçen gün artan ölümlere çekmeyi de amaçlıyordu.

Ziyaret sırasında Başbakan Erdoğan, çoğu kadın ve çocuklardan oluşan Somalililerle sohbet etti, gıda kolilerini ihtiyaç sahiplerine bizzat dağıttı. Çocuklarını kaybeden ailelere başsağlığı diledi, bölgeye en yakın zamanda bir sahra hastanesi kurulacağını dile getirdi.

Ziyaret sırasında Başbakan Erdoğan’a TİKA Başkanı Dr. Serdar ÇAM eşlik etti.

Türk halkının Somali’ye yardım ederken gösterdiği duyarlılığın dünyaya örnek olduğunu hatırlatan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bölgedeki ziyareti sırasında “Bizim gelişimiz bir işaret fişeği olsun, insanlar buraya gelsinler ve sorumluluklarını yerine getirsinler, burası tekrar ayağa kalksın” diye konuştu.

Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Şerif Ahmet ile görüşen Başbakan Erdoğan, bölgedeki temaslarını tamamlayarak beraberindeki heyetle yurda geri döndü.

 

Sonraki Haber

Türk Doktorlar Uganda'da Şifa Dağıtıyor

Türkiye’nin diğer ülkelerle gerçekleştirdiği işbirliği ve insani yardım faaliyetlerinde hiçbir mükerrerlik olmaması için koordinatörlük görevini başarı ile yürüten Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Somali’den Uganda’ya, Cibuti’den Kenya’ya kadar Doğu Afrika kıtasında hayatı ve...