Haberler

02 Eylül 2017

TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam'ın Katılımı İle Sudan'da Kurban Programı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Dr. Serdar Çam, Sudan'ın başkenti Hartum'da Kurban Bayramı programı için Uluslararası Afrika Üniversitesi'nde kurban dağıtımı için öğrenci ve aileleri ile bir araya geldi.

TİKA Başkanı Serdar Çam, Kurban Bayramı namazını Uluslararası Afrika Üniversitesi Camisinde eda etti. Namazın ardından Çam, eşi AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam ile Rektör Kemal Muhammed Ubeyd’i ziyaret etti. Ziyaretin ardından üniversite bahçesinde kurbanlarını kesen Çam çifti, üniversite öğrencisi aileleri ile bir araya geldi.

TİKA Başkanı Çam, Kurban Bayramı namazını Uluslararası Afrika Üniversitesi Camisinde eda etti. Namazın ardından Çam, eşi AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam ile Rektör Kemal Muhammed Ubeyd’i ziyaret etti. Ziyaretin ardından üniversite bahçesinde kurbanlarını kesen Çam çifti, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencisi ve aileleri ile bir araya geldi. 

Öte yandan TİKA, Afrika Üniversitesinde ihtiyaç sahibi yaklaşık 500 öğrenci aileye kurban dağıttı. TİKA Başkanı Serdar Çam, üniversite bahçesinde çocuklara bayram harçlığı ve hediyeler verdi. Bayramda Afrika’da bulunmanın mutluluk verdiğini söyleyen Çam, "Güzel bir günde güzel insanlarla birlikteyiz. Kardeşler ancak bir araya gelirse güçlü olabilir. İşte o zaman mazlumlara yardım edilebilir." dedi. Arakan'daki Müslümanlar için dua isteyen Çam, Türkiye’nin her zaman mazlumların yanında olduğunu vurguladı.

Rektör Ubeyd de Türkiye'nin Sudan'a çok destek verdiğinin altını çizerek TİKA’nın üniversiteye yaptığı tadilatı unutamayacaklarını, Sudanlıların bu çalışmaları takdirle karşıladığını söyledi.

Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam ise "Size Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın ve tüm Türkiye halkının selamını getirdim." dedi ve mazlum coğrafyalarda özellikle İslam dünyasındaki kan ve gözyaşının sona ermesini dilediğini ifade etti.

TİKA Başkanı Çam daha sonra Sudan Mesleki Eğitim Merkezi'nde TİKA tarafından kurulan tekstil töreni açılış törenine katıldı ve Osmanlı döneminde inşa edilen tarihi yapıları inceledi. TİKA Başkanı Çam TİKA Hartum Ofisini de ziyaret ederek TİKA'nın Sudan'daki çalışmaları hakkında bilgi aldı.

 

Sonraki Haber

TİKA Tarafından Sudan'da Tekstil Atölyesi Açıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Hartum'daki Sudan-Türk Mesleki ve Teknik Eğiticilerin Eğitim Merkezi bünyesindeki tekstil atölyesinin açılışı için tören düzenlendi. TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, Hartum İnsan Kaynakları Bakanı Cafer Ahmed Abdullah...