Haberler

04 Nisan 2012

TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam Dac Kıdemli Memular Toplantısında Konuştu

TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam Dac Kıdemli Memular Toplantısında Konuştu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Başkanı Dr. Serdar Çam, 3-4 Nisan 2012 tarihleri arasında düzenlen İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD) Kalkınma Yardımları Komitesi (DAC) Kıdemli Memurlar toplantısına katıldı.


Toplantıda DAC Başkanı Brian Atwood, “Bugün aramızda özel bir misafirimiz var. Kalkınma yardımları 1 milyar doların üzerinde olan Türkiye’nin kalkınma kuruluşu TİKA’nın başkanı aramızda.” diyerek Serdar Çam’ı konuşmasını yapmaya devam etti.


TİKA Başkanı toplantıda yaptığı konuşmada, Suriye’de yaşanan insani krize dikkat çekti ve donör ülkeleri kriz sonrasına hazırlıklı olması gerektiği gerektiğinin altını çizdi. Türkiye’den yetkili heyetin 6 ayda 5 kez Somali’ye gittiğini söyleyen Çam, Somali’de yaşananların ciddiyetini koruduğunu ve bu konuda gerekli adımların zamanında atılması gerektiğini dile getirdi. Uluslararası yardım kuruluşlarını daha etkili olmaya çağıran Serdar Çam, Somali’ye, Gazze’ye çalışma ziyareti gerçekleştirdiğini, yapılan proje ve faaliyetleri yerinde incelediğini söyledi.


Dr. Serdar Çam’ın DAC Kıdemli Memurlar Toplantısında yaptığı konuşmada; açlığın, yoksulluğun, çatışmaların yaşandığı kriz bölgelerinde uluslararası yardım kuruluşları anında cevap verebilme refleksi geliştirmesinin önemi vurgulandı.


DAC Kıdemli Memurlar Toplantısı


İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD) Kalkınma Yardımları Komitesi (DAC), her yıl, üye ülkelerin kalkınma yardımlarından sorumlu bakanları, ajans başkanları, kıdemli danışmanlarının bir araya geldiği ve stratejik politikaların belirlenmesi, üyelerin politik performans ve verimliliğin değerlendirilmesi gibi konularda fikir alışverişinde bulunduğu iki toplantı düzenlemektedir.


Söz konusu toplantılardan Yüksek Düzeyli Toplantı (High Level Meeting – HLM) bakan düzeyinde, Kıdemli Memurlar Toplantısı (Senior Level Meeting – SLM) ajans başkanları düzeyinde gerçekleşmektedir.


3 – 4 Nisan 2012 tarihlerinde, Paris’te gerçekleştirilecek olan DAC Kıdemli Memurlar Toplantısı’nda, kalkınma hedefleri, kalkınma işbirliği için yeni çalışmalar ve sürdürülebilir kalkınmaya ilişkin bütüncül yaklaşımların desteklenmesi gündeme geldi.

 

Sonraki Haber

Gerçek Kalkınma Girişimci Kadınların Yetiştirilmesidir

İş Dünyasında Kadın Liderliği İçin Güney Doğu Avrupa İşbirliği Programı, Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu tarafından 5 Nisan 2012 tarihinde Koza Suit Otel’de gerçekleştirildi. Programa Programda Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan...