Haberler

03 Ocak 2023

TİKA, Bangladeş'te Sportif Faaliyetlerle Kız Çocuklarının Gelişimine Katkı Sunuyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Bangladeş’in Moulvi Bazar ve Bagerhat’ta bölgelerinde yaşayan kız çocukları ve aileleri için farkındalık oluşturmak amacıyla “Bana Bir Şans Verin” projesi başlattı.

TİKA tarafından Bangladeş’te başlatılan Bana Bir Şans Verin projesi ile futbol, kız çocuklarının desteklenmesinde bir araç olarak kullanıldı. Proje kapsamında 29 Aralık 2022 tarihinde başkent Dakka’dan yaklaşık 200 km uzaklıkta bulunan Moulvi Bazar Sreemangal’da Kızlar Arası Futbol Şampiyonası düzenlendi.

Projenin ana amacı; Moulvi Bazar ve Bagerhat’ta bölgelerinde yaşayan, ağırlıklı olarak çay tarımı ile uğraşan aileler ve kız çocuklarının; kendilerini ifade etmede bir serbest alan oluşturulması, spor aktivitelerine katılımlarında ön yargıların üstesinden gelinmesi ve haklarına dair farkındalık yaratmak olarak belirlendi.

Etkinlik kapsamında katılımcılar, desteklerinden dolayı TİKA ve Türk halkına teşekkür etti. Etkinlikte söz alan TİKA Bangladeş Koordinatörü Şevki Mert Barış, şampiyonaya katılan kız çocukları ve ailelerine teşekkür etti.

Dünya Kupası sırasında Bangladeş halkının futbola ne kadar ilgi duyduğuna yakından tanık olduğunu belirten Barış, özellikle kadın futbol takımının geçtiğimiz eylül ayında Güney Asya Şampiyonu olmasıyla birlikte Bangladeşlilerin ilgisinin artacağını, futbolu ve sporu hayatlarının bir parçası olarak kabul edeceklerine inandığını belirtti.

Sonraki Haber

TİKA, Kamboçya’da İpek Üretimini Destekliyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), geleneksel Cham ipek motiflerinin yeniden oluşturulup üretimde yer alabilmesi amacıyla bir proje başlattı. Kamboçya’nın Kampong Cham bölgesindeki ipek işleme atölyesi DC-CAM (Documentation Center of Cambodia) ve TİKA yetkilileri,...