Haberler

03 Ocak 2012

TİKA Arnavutluk'ta Bir “İlk” Gerçekleştirdi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından kurulan ve Arnavutluk Cumhuriyeti’nde alanında ilk olma özelliğini taşıyan Arnavutluk Sporcu Sağlığı ve Performansı Değerlendirme Merkezi 13 Aralık 2011 tarihinde düzenlenen bir törenle hizmete açııldı. Törene Tiran Büyükelçisi Hasan S. Aşan, Tiran Program Koordinatörü Yahya Gülseven, Arnavutluk Sağlık Bakanı Dr. Petrit Vasili, Arnavutluk Turizm, Kültür, Gençlik ve Spor Bakanı Aldo Bumçi, Spor Hizmetleri Ajansı Müdürü Klodiana Shala ile çok sayıda üst düzey bürokrat, akademisyen ve basın mensubu katıldı.

Arnavutluk kamuoyunda geniş yankı bulan açılış töreninde bir konuşma yapan Arnavutluk Cumhuriyeti Turizm, Kültür, Gençlik ve Spor Bakanı Aldo Bumçi, başarıyla tamamlanan projeden dolayı TİKA’ya minnettar olduklarını belirtti. Bumçi, Arnavutluk’ta yürüttüğü proje faaliyetlerle TİKA’nın bir marka haline geldiğini ifade etti.

Arnavutluk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Dr. Petrit Vasili ise açılışı yapılan merkezin ülkelerinde spor altyapısının geliştirilmesinde stratejik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Dr. Vasili konuşmasını tamamlarken, olimpiyatlara hazırlanan Arnavut milli sporcuların faydalanabileceği modern bir merkezin kurulmasına verdiği destekten dolayı TİKA’ya teşekkürlerini sundu.
Tiran Büyükelçisi Hasan S. Aşan, TİKA’nın Arnavutluk’ta yürüttüğü proje ve faaliyetlerle iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendirdiğini ifade etti ve projede emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Açılış töreninin ardından, Spor Hizmetlerin Ajansı Müdürü Klodiana Shala, Sporcu Sağlığı ve Performansı Değerlendirme Merkezinde incelemelerde bulunan Bakanlara ve diğer katılımcılara merkezi tanıttı. Milli bir atlet olarak 2012 Olimpiyatları’nda Arnavutluk’u temsil edecek Klodiana Shala; merkezin modern ve teknolojik donanımıyla ekonomik nedenlerden dolayı temel test ve tedavi imkânlarına sahip olmayan sporcuya faydalı olacağını belirtti.

Arnavutluk kamuoyu açılış törenine ilgi gösterirken; ülkede genelinde yayın yapan dört ayrı gazete açılış törenine ayrıntılı olarak yer verdi.

Sonraki Haber

Afganistan'ın Vardak Vilayetinde Bahçecilik ve Hayvan Ürünleri Alanında Kapasite Geliştirme Eğitimi

Dünyanın pek çok ülkesinde uygulanmakta olan tarım projeleri ile bölgeler arası ekonomik ve sosyal farklar ortadan kalkıyor. Yaşam standardı yükseliyor, yatırım teşvik ediliyor ve kırsalda altyapının ihtiyaçlar doğrultusunda tamamlanması sağlanıyor. Üreticiler için pazarın talepleri doğrultusunda...