Haberler

02 Aralık 2019

TİKA Arnavutluk'ta Depremzedelerin Yaralarını Sarmaya Devam Ediyor

Arnavutluk’taki depremin hemen ardından ivedilikle gıda paketleri ve battaniyeleri depremden en fazla etkilenen Dıraç ve Thuman şehirlerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Arnavut halkının yanında olmaya devam ediyor.

Deprem felaketinin ikinci gününde temin edilen 1500 gıda paketi ve 1500 battaniye Durres, Thuman, Fushekruya, Kavaja, Tiran ve Shijak şehirlerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Fushekruya, Kavaja ve Shijak şehirlerindeki yerel yöneticiler bölgelerindeki deprem mağdurlarına ilk gelen ve yardım ulaştıran TİKA’ya teşekkürlerini iletti.

Depremin ilk günü TİKA tarafından temin edilen 500 çadır ve 500 gıda paketi Dıraç ve Tuman şehirlerine hızlıca götürülerek depremzedelere teslim edildi. Tuman’da dağıtım yapılırken incelemelerde bulunmak üzere afet bölgesini ziyaret eden Başbakan Edi Rama TİKA’ya ve Türkiye’ye teşekkür etmişti.

Depremin ikinci gününde yardımlarına devam eden TİKA, Dıraç, Tuman, Kavaja’daki 1500 aileye ve Fushkruje’de hiç yardım alamamış olan Rom’lara gıda paketi ve battaniye dağıttı. TİKA ayrıca Tiran Belediyesi’nde ve Tiran’da yaşayan ve mağdur durumda olan yardım alamamış Rom’lar başta olmak üzere 500 aileye de yardımlarını ulaştırdı.

Tuman ve Dıraç dışındaki köy ve yerleşim bölgelerine çok az yardım ulaştırılabildi. Preza, Gjiri i Lalzit, Kepi i Rodonit, Vora, Shijak, Maminas, Sukth, Bubq, Nikel, Fushe Kruje ve bunlara yakın bölgelerde çok fazla çadır, battaniye, yemek su ve giysiye ihtiyaç olduğu belirtiliyor. Buralarda yaşanan çökük veya çatlaklardan dolayı dışarda kalan insanların sayısı hayli yüksek. Tiran’da birçok aile binalarda görülen çatlaklardan dolayı evlerini terk etmiş durumda.

TİKA bölgede Arnavut halkının yaralarını sarmak üzere Kuruje, Lezhe, Peze, Tiran ve Laç şehrindeki ihtiyaç sahiplerine yardım malzemelerini en kısa sürede ulaştırmak için gerekli çalışmaları sürdürüyor. Cuma ve Cumartesi günleri 1000 gıda paketi ve 1000 battaniye diğer şehirlerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Sonraki Haber

TİKA Bosna Hersek'te Arama Kurtarma Eğitimlerine Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Bosna Hersek Güvenlik Bakanlığı ve İHH İnsani Yardım Vakfı işbirliğinde 26 Kasım – 1 Aralık 2019 tarihleri arasında Bosna Hersek’in Mostar şehrine bağlı Blagay bölgesinde 'Doğada Arama Kurtarma...