Haberler

05 Ekim 2012

TİKA, Arakan'da Kalıcı Çözüme Yönelik Çalışmalar Yapıyor

Arakan’da kalıcı çözüme yönelik adımlar atılıyor. Bölgenin sosyo-ekonomik olarak yaşam standartının yükseltilmesi, geleneksel geçim kaynaklarının rehabilite etmesi ve ekonomide katma değeri olan yeni iş olanakları bulunması ilk olarak yapılacaklar arasında.

Myanmar’da TİKA Program Koordinasyon Ofisi Açılıyor

TİKA uzmanlarından oluşan bir heyet 4-15 Eylül 2012 tarihleri arasında Myanmar’a çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Yangon, Naypitaw ve Sittwe şehirlerine giden heyet burada incelemelerde bulundu, görüşmeler yaptı.

TİKA heyetini Sittwe’de Türk Kızılayı ekibi ile birlikte havaalanında karşılayan Arakan Eyalet Başbakanı, “Türkiye’nin bölgeye gösterdiği ilgiden memnunuz. Yaptığınız ziyaret uluslararası işbirliğinin önemini gösterdi.” diyerek Myanmar’da yaşananlara duyarsız kalmayarak çalışmalar yapan TİKA’ya teşekkür plaketini sundu.

Acil Sağlık Yardımı

Görüşmeler sırasında TİKA’nın Myanmar’da açılacak ofisi ile ilgili girişimler başlatıldı. Myanmar yetkilileri TİKA’nın ülkelerinden program koordinasyon ofisi açacak olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rakhine Eyalet Başbakanı ise, ülkenin tarihi boyunca farklı gruplar arasında zaman zaman anlaşmazlıkların yaşandığına dikkat çekerek; şu an yaşanan sorunların uygulanacak projelerle çözüme kavuşacağını ifade etti. Ayrıca, toplumsal iletişimin güçlendirilmesi ile gelecekte yaşanması muhtemel sorunların üstesinden gelineceğini vurguladı.

TİKA uzmanları, Sittwe bölgesindeki Müslüman ve Budist kampları ziyaret etti. TİKA tarafından bölgeye yapılan acil insani yardımlar doğrultusunda 200 koli ilaç dağıtımı yapıldı. Uzmanlar ayrıca kamplarda incelemeler yaptı.

TİKA program koordinasyon ofisinin faaliyete geçmesiyle birlikte Türkiye’nin Myanmar halkına verdiği sıcak desteğin daha geniş ölçekli işbirliği projeleriyle birlikte yakın bir dostluğa dönüşecek.

Sonraki Haber

TİKA Uzmanları, Beş Kıtada “İnsanlık” İçin Koşmaya Devam Edecek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) uzmanı Mustafa Haşim Polat, görev için gittiği Somali’de 2 Ekim 2012 tarihinde meydana gelen bir çatışma nedeniyle yaralandı. Başkent Mogadişu’nun 750 kilometre ötesinde yer alan Putland bölgesine, Türkiye...