Haberler

01 Ağustos 2019

TİKA Afganistan'da Eğitime Desteğe Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansi Başkanlığı (TİKA) tarafından okulların fiziki imkanlarının geliştirilmesi amacıyla Afganistan’ın kuzey bölgesindeki Belh ve Tahar vilayetlerinde 8 okula 1,000 Adet öğrenci masa- sırası desteği sağlandı.

TİKA daha önceki yılarda da yapılan  projenin bu yılki ayağında Belh ve Tahar Maarif Müdürlükleri işbirliğinde, her iki vilayette yer alan okullara teslim edilmek üzere 1,000 adet öğrenci sıra-masası desteği sağladı.

Belh Vilayeti Mezarı  Şerif şehir merkezinde Bahter Lisesi, Sultan  Giyasuudin Lisesi, Fatma Belhi Lisesi, ve Taşgüzer ilkokulu olmak üzre 4 okula toplam 500 adet öğrenci masa ve sırası, yine Tahar Vilayeti Talokan Şehir merkezinde Sayed Abdulrahmani Şehit Lisesi, Abdullah Şehit Lisesi, Feyaz Şehit Lisesi ve Çeşmeyi Şir Kız Lisesi olmak üzere toplam 4 okula 500 adet öğrenci masa ve sırası  okul yetkillilerine teslim edildi.

Sonraki Haber

TİKA Gönüllülerinden Gürcistan'da Kermes

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) koordinasyonunda düzenlenen "2019 Tecrübe Paylaşım Programı" kapsamında genç gönüllüler Gürcistan'da düzenledikleri kermesle ihtiyaç sahipleri için yardım topladı. TİKA'nın koordinasyonunda Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Kredi ve Yurtlar...