Haberler

24 Mayıs 2019

TİKA’nın Romanya’da Ramazan Programları Devam ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Romanya’nın Dobruca bölgesinde 1500 ihtiyaç sahibi aileye gıda paketi dağıtılırken 800 kişiye iftar programı düzenlendi.

Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Dobromir, Valen, Lespezi başta olmak üzere,  Ciocarlia, Amzacea, Köstence ve Bükreş olmak üzere 7 ayrı noktada gıda paketi dağıtımına T.C. Bükreş Büyükelçisi Füsun Aramaz, Romanya Müslümanları Müftüsü Murat Yusuf, TİKA Romanya Koordinatörü Yasemin Melez Biçer, Romanya Demokrat Türk Birliği Başkan Yardımcısı Ervin İbrahim ve Dobromir Belediye Başkanının da katılımı ile Dobromir Köyünde başlandı.

İlk İftar yemeğini tüm nüfusu soydaşlardan oluşan tek Türk köyü olan Başpınar’da veren TİKA, bu yıl Başpınar Köyünden başlayarak Dobruca bölgesinde yaklaşık 800 kişiye iftar yemeği dağıttı. Başpınar Köyünde başlatılan iftara T.C. Bükreş Büyükelçisi Füsun Aramaz, TİKA Romanya Koordinatörü Yasemin Melez Biçer, Romanya Müslümanları Müftüsü Murat Yusuf ve Köstence Başkonsolosu Sulhi Turan da katılarak köy halkı ile bir araya geldi. Dobruca bölgesinde ikinci köy iftarına Bayramdede köyü ile devam edildi.

TİKA’nın Romanya’daki Ramazan ayı etkinlikleri, başkent Bükreş’te üst düzey devlet görevlileri, milletvekilleri, belediye başkanları, büyükelçiler, siyasetçiler, farklı dinlerin temsilcileri, STK temsilcileri, Romanya’da yaşayan Türk-Tatar toplumunun temsilcileri gibi farklı kesimlerin aynı sofrada buluşturulduğu yaklaşık 200 davetlinin katılımı ile düzenlenecek olan iftar yemeği ile son bulacak.

Sonraki Haber

TİKA Desteğiyle Türk Uzmanlar Kırgızistan’ın Tarım Alanında

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından desteklenen Tarım ve Kooperatifleri Destekleme Merkezi Kurulması Projesi kapsamında T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı ve TİKA uzmanları Kırgızistan’da tarım alanında görüşmeler gerçekleştirdi. TİKA Başkan Yardımcısı Rahman Nurdun’un...