Haberler

22 Ocak 2020

TİKA’nın Misurata’da İnşa Ettiği Hastane Libya Sağlık Bakanlığına Devredildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) Libya’nın Misurata kentinde inşa edip donanımını yaptığı hastanenin Libya Sağlık Bakanlığı’na devrine ilişkin protokol imzalandı.

TİKA merkez binasında düzenlenen tören ile Misurata Türk-Libya Dostluk Fizik Tedavi Merkezi’nin Libya makamlarında devri ve devir sonrası çalışmalara ilişkin olarak TİKA, T.C. Sağlık Bakanlığı ve Libya Devleti Sağlık Bakanlığı tarafından üçlü protokol imzalandı.

İmzalanan protokol ile T.C. Sağlık Bakanlığı, merkezin açılması ve işletilmesi noktasında Libya Devleti Sağlık Bakanlığı’na teknik, eğitim ve personel desteği sağlayacak.

Protokol TİKA Başkan V. Serkan Kayalar, T.C. Sağlık Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Dr. Selami Kılıç ile Libya Sağlık Bakanlığı Sağlık hizmetleri Genel Mdürü Prof. Dr. Taher Abdulaziz tarafından imzalandı. Törende, TİKA Orta Doğu ve Afrika Daire Başkanı Bülent Korkmaz ile yeni görevlendirilen TİKA’nın Libya Trablus Program Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Gıyaseddin Karatepe de hazır bulundu.

TİKA, Misurata’daki fizik ve tedavi merkezinin inşaatını Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla 2016’da tamamladı. Hastanenin kullanımı için ambulans, gerekli görüntüleme cihazları ve diğer tıbbi ekipmanların temini ise 2018 yılı sonunda tamamlandı.

Merkezin hizmete girmesi ile Libya’da yaşanan iç savaş sonrası büyük bir yıkım yaşayan Misurata şehri halkının ve yakın kentlerdeki halkların savaşa bağlı yaşamış oldukları fizyolojik travmaların etkilerinin en aza indirilmesi amaçlanıyor.

Yaklaşık 2400 m2 kapalı alana sahip olan hastane, kadın, erkek, çocuk fizik tedavi bölümleri ve acil ortopedik müdahale olmak üzere 4 bölümü bünyesinde barındırıyor. Hastanede toplam 38 tedavi bölmesi ve 2 tedavi havuzu bulunuyor.

Hastanenin aylık ortalama 6.000 hasta kapasitesi ile hizmet vereceği planlanıyor. 

 

 

 

Sonraki Haber

TİKA, Meksika'da 2016'dan Bu Yana 50 Proje Hayata Geçirdi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Orta Amerika ve Karayipler'deki ilk bölgesel ofisini açtığı Meksika'da 2016'dan bu yana 50 proje hayata geçirdi.  Meksika'da 2016'dan bu yana faaliyet gösteren TİKA, Türkiye'nin insani diplomasisi kapsamında önemli...