Haberler

06 Mayıs 2022

TİKA’nın Desteğiyle Gürcistan’da Organ Nakli Eğitimleri devam ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türkiye Organ Nakli Vakfı ve Gürcistan Sağlık Bakanlığı arasında Gürcistan’da organ nakli ve organ bağışının yaygınlaştırılması ve iyileştirilmesine yönelik imzalanan mutabakat zaptı çerçevesinde yapılan eğitimlerin ikinci etabı tamamlandı.

Ulusal organ nakli sisteminin kurulmasını içeren teknik yardım projesinin temel aşamaları, organ bağışıyla ilgili kamu farkındalığının artırılması, doktor ve hemşirelerin eğitimi ve organ nakli veri yönetim sisteminin kurulmasını içeriyor.

Türk doktorlar tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan yoğun bakım eğitimin ardından, Gürcistan’daki çeşitli hastanelerden katılım sağlayan sağlık çalışanlarına beyin ölümü ile ilgili ileri düzeyde bir eğitim verildi, bu konuda tecrübeler paylaşıldı.

Türkiye Organ Nakli Vakfı Başkanı Eyüp Kahveci, projenin Gürcistan’da kadavradan organ nakli yapılmasına yönelik önemli bir adım olduğunu belirterek “Diğer eğitimlerin de tamamlanmasıyla yıl sonuna doğru Gürcistan’da ilk defa kadavradan organ nakli programı başlatılmış olacak ve bu da Gürcistan’da organ nakliyle hayata tutunmayı bekleyen hastalar için önemli bir fırsat olacak.” dedi.

Sonraki Haber

TİKA, Ramazan Bayramı Programı ile Herat'ta Yetimlerin Yüzünü Güldürdü

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Afganistan'ın Herat şehrinde düzenlenen Ramazan Bayramı programı ile devlet yetimhanelerinde kalan yetimler bayram sevincini yaşadı. TİKA Herat Program Koordinasyon Ofisi tarafından, Herat'ta faaliyet gösteren kız ve erkek yetimhanelerinde kalan yetim çocuklar için...