Haberler

30 Mart 2023

TİKA’nın Afganistan’daki Yetimlere Desteği Sürüyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın Herat şehrindeki devlet yetimhanelerinde kalan yetim ve sokak çocuklarına giyecek, temizlik ve gıda malzemeleri desteğinde bulundu.

Herat Çalışma ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından soğuk hava şartlarından dolayı sokak çocukları yetimhanelere yerleştirildikten sonra TİKA, kız yetimhanesinde kalan 300 yetim ile sokak çocuğuna temel bakım ile genel ihtiyaç malzemesi sağladı.

Teslim törenine katılan Herat İl Çalışma Sosyal İşler Müdürü Mirza Muhammed Ebumensur, “Bugüne kadar yetimlere ve sokak çocuklarına, bu kadar geniş kapsamlı yardım yapılmadı. TİKA sayesinde bu malzemeler 2 yıl boyunca yetimlerin ihtiyaçlarını giderecektir. Bu vesilesiyle Türkiye Cumhuriyeti ve TİKA'ya teşekkürlerimi sunarım.” ifadelerini kullandı.

Yetimhaneler Sorumlusu Halit Şefik, TİKA’nın her zaman yetimlerin elinden tuttuğunu ve yardımlarını esirgemediğini vurgulayarak giyim, temizlik, yiyecek ve yakıttan oluşan destekten dolayı memnuniyetini dile getirdi.

TİKA Herat Koordinatörü Arafat Deniz de, TİKA’nın her zaman dezavantajlı grupların başında gelen yetimlerin yanında olduğunu belirtti. Herat İl Çalışma ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından sokakta kalan çocuklarının kış ayında toplanması ve yetimhanelere yerleştirilmesinin kendilerini motive ettiğini, hem yetimlere hem de sokak çocuklarına geniş kapsamlı yardımda bulunduklarını kaydetti.

15 yaşında olan ve daha öncesinde sokakta yaşayan Muhsin, “Kalacak yerim ve giyecek elbisem yoktu, ailem de olmadığı için karnım hep açtı ama artık mutluyum.” sözleri ile duygularını ifade etti.

 

Sonraki Haber

TİKA, Bosna Hersek’teki Srebrenista Anma Merkezi'ni Yeniliyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Srebrenista Potoçari Soykırım Kurbanlarını Anma Müzesi Projesi kapsamında Srebrenitsa şehrinde anma merkezi olarak faaliyet gösteren binayı yeniliyor. Temmuz 1995'te Bosna Hersek’in Srebrenitsa şehrinde yaşanan soykırımın merkezi konumundaki Potoçari...