Haberler

13 Ocak 2023

TİKA’dan Zambiyalı Kadın Girişimcilere E-Ticaret Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Zambiya’da kadınların girişimcilik kapasitesinin geliştirilmesi hedefi doğrultusunda küçük ölçekli işletme sahibi kadın girişimcilere “Temel E-Ticaret Eğitimi” programı düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti Lusaka Büyükelçiliği’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve farklı sektörlerden 20 girişimci kadının katıldığı eğitim programı kapsamında iş planı geliştirme, kapasite gelişimi, hukuki mevzuat, maliyet analizi ve fiyatlama, sosyal medya, ticaret ve ürün fotoğraflama eğitimleri verildi. Yenilikçi yaklaşımlara yönelik teorik bilgi paylaşımının yanı sıra özellikle iletişim ve şirketlerin etkili tanıtımı hususlarında uygulamalı eğitimler düzenlendi.

Eğitim sonunda düzenlenen törenle katılımcılara sertifikaları teslim edildi. Sertifika törenine T.C. Lusaka Büyükelçisi İstem Cırcıroğlu ve Lulu Haangala Wood başta olmak üzere Zambiyalı bazı iş kadınları katıldı.

Törende yaptığı konuşmada Büyükelçi Cırcıroğlu, kalkınmada kadın girişimcilerin oynadığı rolün altını çizerek TİKA’nın faaliyetleri aracılığıyla Türkiye’nin Zambiyalı kadın girişimcileri destekleyerek bu ülkenin kalkınmasına önemli katkı sunduğunu ifade etti.

Zambiya, Güney Afrika ve Lesotho’nun ardından TİKA kadın girişimcilik eğitimlerinin sunulduğu üçüncü ülke oldu. Toplamda dokuz girişimcilik eğitimi programı aracılığıyla özellikle küçük ölçekli işletme sahibi kadınların işlerini büyütmelerine ve sahip oldukları işletmelerin kapasitelerini geliştirmelerine katkı sağlandı.

Farklı ülkelerden eğitmen ve iş kadınlarını bir araya getiren eğitim programı katılımcıların küresel girişimcilik ekosisteminde güncel gelişmelerden haberdar olmalarında imkan sağladı.

Programın uygulandığı ülkelerde temel ve ileri düzey girişimcilik eğitimlerinin ardından kuluçka ve iş geliştirme merkezlerinin kurulması hedefleniyor. TİKA, eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcılar ile ileriki dönemlerde iş birliğini devam ettirmeyi planlıyor.

 

Sonraki Haber

Kamerun’daki Afanoyoa 1 İlkokulu TİKA Tarafından Yenilendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kamerun’un Yaounde III Belediyesi sınırları içerisinde yer alan Afanoyoa 1 İlkokulunun tadilatını gerçekleştirdi. Hayata geçirilen proje ile 13 derslikli okulun yağmurlu havalarda su sızdıran ve yer yer çürümeye...