Haberler

05 Temmuz 2019

TİKA’dan Vietnam Genel İstatistik Ofisi’ne Eğitim Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) koordinasyonunda Vietnam’da Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı(TÜİK) ve Vietnam Genel İstatistik Ofisi(GSO) işbirliğinde 25 GSO Personeline 4 gün boyunca “Tarımsal İstatistik” alanında eğitim verildi.

2015 yılından buyana TİKA tarafından sürdürülen eğitim programı kapsamında Vietnam’da 4 gün boyunca Hanoi’deki İstatistik Ofisi merkez binasında “Tarımsal İstatistik” alanında bir eğitim gerçekleştirildi. 2019 yılının Mayıs ayında gerçekleştirilen “Üretici Fiyat İstatistikleri” eğitiminin ardından verilen ve bu sene gerçekleştirilen 2. İstatistik eğitimiyle, Vietnam ile devam eden İstatistik işbirliğinin geliştirilmesi ve istatistik eğitimleri kapsamında sürdürülebilirlik hedefleniyor.

Tarımsal İstatistik konusunda Türkiye'de yaklaşık 3 milyon tarım işletmesi mevcut iken, Vietnam'da tarım, ormancılık ve balıkçılıkla uğraşan birim sayısı 16 milyonu bulmaktadır. Bu kapsamda verilen eğitimin Vietnam’a tarımsal istatistik alanında oldukça olumlu katkı sağlaması amaçlanıyor.

Vietnamlı 30 İstatistik uzmanının katılım sağladığı istatistik eğitimi oldukça verimli geçtiği eğitimin açılışı GSO Başkan Yardımcısı Vu Thang Liem tarafından gerçekleştirildi. 4 günlük eğitimin ardından kapanış törenin yapan GSO’nun diğer başkan yardımcısı Nguyen Thi Huong TÜİK tarafından görevlendirilen eğitimci personele Vietnam’la ilgili plaket takdim ederek, verilen eğitimlerden mutlu olduklarını ve  Türkiye ve Vietnam arasında istatistik alanında işbirliğinin olumlu katkılarından bahsederek Türkiye ve TİKA’ya teşekkürlerini iletti.

Sonraki Haber

TİKA Başkan V. Serkan Kayalar “Bu Yılın İlk 6 Ayında Yaklaşık 800 Projeyi Hayata Geçirdik”

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkan V. Serkan Kayalar, bu yılın ilk 6 ayında yaklaşık 800 projeyi hayata geçirdiklerini, sağlık, eğitim, tarım, hayvancılık ve meslek edindirme gibi farklı alanlarda gerçekleştirdikleri projelerle ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya gayret ettiklerini belirtti.   Kayalar,...