Haberler

09 Aralık 2022

TİKA’dan Ukrayna’daki Çocuk Hastanesine Donanım Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bulunan bir çocuk hastanesinin fiziki şartları iyileştirilerek donanım desteği sağlandı.

TİKA, Kiev’de bulunan 8 Numaralı Çocuk Klinik Hastanesi bünyesindeki 2 numaralı çocuk iç hastalıkları bölümünde bakım ve onarım çalışması yaparak gerekli olan donanım desteğini sağladı.

1910 yılında kurulan hastanenin fiziki altyapısının güçlendirilerek hizmetlerinin daha sağlıklı koşullarda sürdürülebilmesi amaçlandı.

Tadilat ve donanım çalışmaları tamamlanan bölümün açılışına; Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, İç Hastalıkları Bölüm Başkanı Neonila Mahrovska, TİKA Ukrayna Koordinatörü Cüneyt Esmer ve hastane personeli katıldı.

Az gelirli ailelerin çocuklarına ve yetim çocuklara sağlık hizmeti sunan hastanede, yılda yaklaşık 3 bin 200 çocuk tedavi oluyor.

Sonraki Haber

TİKA, Somali’deki Üniversiteye 3D Robotik Kodlama Laboratuvarı Kurdu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle Somali’de bulunan Zamzam Vakfı Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü bünyesinde “3D Robotik Kodlama Laboratuvarı” kuruldu. TİKA ve Zamzam Vakfı iş birliğinde Somali’nin başkenti Mogadişu’da bulunan Zamzam Vakfı Üniversitesi...