Haberler

24 Mayıs 2019

TİKA’dan Tuzhurmatu Bölgesinin Yeniden İmarına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), tarafından Selahaddin Vilayeti Irak Türkmen Cephesi Bürosu (ITC) ve Tuzhurmatu Belediyesi işbirliği ile Tuzhurmatu ilçesinin Alwa ve Aksu caddelerinde asfalt döküm çalışmaları gerçekleştirildi.

Proje başlama merasimine TİKA Bağdat Program Koordinatörü Cüneyt Esmer, Selahaddin Vilayeti ITC Sorumlusu Heytem Haşim Muhtaroğlu ve Tuzhurmatu Belediye Başkanı Mühendis Visam Abidin Gani ve bölge halkı katıldı.

Ortaklaşa yapılan söz konusu proje kapsamında TİKA 300 ton asfalt malzemesi temin ederken, Tuzhurmatu Belediyesi ise iş makineleri, mühendisler ve teknik ekip sağladı.

Asfalt dökülen Alwa Caddesi şehrin ana merkezinde yer alıyor ve yaklaşık bir kilometre uzunluğunda, ayrıca ilçenin doğusunu ve merkezi batıya bağlayan en işlek caddelerden birisi konumunda. Cadde üzerinde sebze ve meyve esnafı, Nüfus Dairesi, Tuzhurmatu Şii Vakfı Bürosu, Hüseyniye mescidi, Sağlık kliniği ve bir de lise bulunuyor.

Proje kapsamında, Aksu caddesini, Bağdat Kerkük ana yoluna bağlayan ara bölümde asfaltlanacağı planlanıyor.

Sonraki Haber

TİKA’dan Gana’da Ramazan Programı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın Gana’da sürdürdüğü 2019 yılı proje ve faaliyet programı kapsamında, Gana’nın başkenti Akra’da 300’den fazla kişiye iftar programı düzenlendi. Gana başkenti Akra’da Türkler tarafından inşa edilen caminin avlusunda düzenlenen...