Haberler

24 Ocak 2023

TİKA’dan Tanzanyalı Kadınlara ve Gençlere Mesleki Eğitim Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Assalam Vakfı iş birliğinde Tanzanya’da bulunan Mesleki Eğitim ve Gençlik Merkezi’nin yarım kalan inşaatı tamamlanarak ihtiyaç duyulan malzeme ve donanım desteği sağlandı.

Faaliyete geçtiği 2017 yılından buyana “Kendi Kendine Yetebilen Bir Afrika” ilkesi ile birçok proje ve faaliyeti hayata geçiren Assalam Vakfı’nın Tanzanya’nın Zanzibar adasında bulunan Mesleki Eğitim ve Gençlik Merkezi’nin yarım kalan inşaatı TİKA tarafından tamamlandı.

İnşaat çalışmalarının yanı sıra 40 yurt odası, 8 derslik, 1 kütüphane ve yemekhaneyi barındıran gençlik merkezinin tadilat işleri ile Assalam Meslek Okulu’nun aşçılık, marangozluk ve dikiş bölümlerindeki tüm malzemeler de TİKA tarafından temin edildi.

Mesleki Eğitim ve Gençlik Merkezi’nin açılış törenine; Zanzibar Toplumsal Kalkınma, Kadın ve Çocuk Bakanı Rıziki Pemba Juma, T.C. Tanzanya Büyükelçisi Dr. Mehmet Güllüoğlu, Bölge Valisi Rajab Mkasaba ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde konuşan Bakan Juma, “Sosyal ve ekonomik açıdan dezavantajlı durumda bulunan kadınları ve işsiz genç kızları; üreten ve çalışan bireylere dönüştürecek ve yalnız onlar için değil içinde bulundukları topluma için de büyük yararı olacak bu projeyi destekleyen Türkiye Cumhuriyeti’ne ve TİKA’ya içten teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

Törenin sonunda merkezden mezun olmaya hak kazanan 30 kişiye de sertifikaları teslim edildi.

Turizme ara eleman yetiştirilecek

Sağladığı mesleki eğitim kapasitesi ile bölgedeki işsizliğin azaltılmasına destek olması beklenen Mesleki Eğitim ve Gençlik Merkezi’nde öncelikle kadınlara meslek sahibi olabilecek yetkinliğin kazandırılması amaçlanıyor. Tam kapasite ile hizmete başlayan merkezde, Zanzibar’ın turizm potansiyeli de göz önünde bulundurularak aşçılık, turizm otelcilik ve servis hizmetleri vb. sektörlere ara eleman yetiştirilecek.

Sonraki Haber

“Gazimağusa’yı Çok Sevmek” Temalı Fotoğraf Sergisi Ziyaretçileri ile Buluştu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) katkılarıyla, düzenlenen “Gazimağusa’yı Çok Sevmek” temalı fotoğraf sergisi ziyaretçileri ile buluştu. TİKA ve Antik Mağusa Vakfı iş birliğinde organize edilen “Gazimağusa’yı Çok Sevmek” temalı fotoğraf sergisi Suriçi Bandabulya’da...