Haberler

24 Mayıs 2019

TİKA’dan Tacikistan’da İhtiyaç Sahibi Ailelere Gıda Yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Ramazan ayı vesilesiyle gerçekleştirilen gıda yardımı dağıtımı Tacikistan’ın en az gelişmiş bölgelerinden birisi olan Sangvor (Tavildara) ilçesinde gerçekleştirildi.

Başkent Duşanbe’den 6 saat mesafede bulunan bölge dağlık yapısı nedeniyle sık sık doğal afetlerle karşı karşıya kalıyor. Kötü yol şartları nedeniyle kış aylarında erişimin çok zor sağlandığı bölgede yakın zamanda gerçekleşen sel felaketi nedeniyle pek çok ev ve tarla zarar görmüş ve bu durum çiftçilikle geçinen bölge halkını zora sokmuştu.

Sangvor Belediyesi ile işbirliğinde 5 ayrı noktada gerçekleştirilen gıda yardımından ilçe sınırları içerisinde bulunan 77 köy faydalandı ve Belediye tarafından belirlenen yoksul ve engelli vatandaşlara 500 adet gıda kolisi ulaştırıldı.

Dağlık Badahşan Özerk Bölgesi sınırına yakın bir bölgede yer alan Sangvor İlçesi, bölgede hiçbir sanayi tesisinin bulunmaması ve suyun bol olmasına bağlı olarak bitki çeşitliliğinin fazla olması nedeniyle arıcılık için uygun bölgeler arasında yer alıyor. TİKA tarafından bölgede yaşayan dar gelirli insanlarının refah seviyesinin arttırılması için önümüzdeki dönemde arıcılık projesi gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Sonraki Haber

Kırgızistan ile Sağlık Alanında İşbirliği Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Kırgızistan Sağlık Bakanlığı arasında “Sağlık ve Tıp Bilimleri Alanında Mutabakat Zaptı" Kırgızistan’da imzalandı Kırgızistan ile sağlık sektöründe mevcut işbirliğinin güçlendirilmesi maksadıyla TİKA ve Kırgız Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı arasında “Sağlık...