Haberler

12 Mayıs 2022

TİKA’dan “SPORFEST 2022” Etkinliğine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ve 1.500’ün üzerinde öğrencinin katıldığı  “SBÜ SporFest 2022 Bahar Etkinliği’ne” destek sağladı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) tarafından öğrencileri sportif etkinliklerle bir araya getirerek motivasyonu artırmak ve pekiştirmek amacıyla bu yıl 3’üncüsü düzenlenen “SBÜ SporFest 2022 Bahar Etkinliği”, Gülhane Külliyesi’nde 15 spor branşında bir araya gelen bin 500’ün üzerinde öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Sudan, Suriye ve Özbekistan’dan gelen öğrencilerin de katılım sağladığı etkinliğe, SBÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Ankara Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran ve çeşitli üniversitelerden rektör yardımcıları, akademisyenler, öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlik çerçevesinde, Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Birliği ile kortej eşliğinde etkinlik alanına gelen öğrenci ve öğretim üyeleri, burada SBÜ Halk Oyunları Kulübü gösterileri ve öğrenci performansları ile stant etkinliklerini izledi.

Festival kapsamında, öğrencilerin sportif ve kültürel aktivitelerle kaynaşmasını amaçladıklarını belirten Rektör Erdöl, “Bu vesileyle burada 1500’ün üzerinde sporcu yarışacak ve 25’in üzerinde kültürel aktivite olacak. Her şeyden önemlisi özellikle Sudan, Suriye, Özbekistan’dan gelen öğrencilerimizi, İstanbul, Ankara, Erzurum, Adana, İzmir, Bursa, Kayseri ve Trabzon’dan gelen öğrencilerimizle hepsini Gülhane’de buluşturarak önemli bir spor festivali yapmayı planladık.” dedi.

Üniversite olarak yaptıkları etkinliğe TİKA, Jandarma Genel Komutanlığı, Üsküdar Belediyesi gibi birçok kurumun destek verdiğine işaret eden Erdöl, “Pandemi her şeyi etkilediği gibi bizim ulusal ve uluslararası etkinliklerimizi de ertelememize yol açmıştı. Şimdi yeniden öğrencilerimizle buluştuk. Öğrencilerimiz çok sevinçli. Burada şu anda 1500’ün üstünde öğrencimiz var. Buraya 3 ülkeden 15’er öğrenci getirdik. Onlar buradaki diğer öğrencilerle kaynaşma halindeler. Çok güzel bir aktivite olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

“SBÜ SporFest 2022”, 18 Mayıs Çarşamba Günü düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

Sonraki Haber

TİKA’dan Medya Çalışanlarına Drone Kullanım Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından 10 farklı ülkeden gelen 19 basın mensubuna Medya Teknolojileri Eğitim Programı (METEP) kapsamında “Medya Çalışanları için Drone Kullanım Eğitimi” verildi. TRT World tarafından düzenlenen ve TİKA'nın destek...