Haberler

09 Eylül 2021

TİKA’dan Somali’de Modern Tavukçuluğa Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, İHH İnsani Yardım Vakfı ve Zamzam Üniversitesi işbirliğinde yürütülen "Somali Yumurta Tavukçuluğunun Geliştirilmesi Projesi" kapsamında başkent Mogadişu’da 198 m2’lik modern tavuk üretim çiftliği kuruldu.

Afrika Boynuzunda yer alan Somali'de artan nüfusun beslenmesi ve istihdamını sağlamak ve ülkede yeni sektörlerin oluşturulması amacıyla yürütülen proje, modern tavukçuluk anlamında ilk olma özelliğini taşıyor.

Söz konusu proje kapsamında, 198 m2'lik üretim çiftliği kurularak, üretim tesisine, ülkemizde geliştirilen 1200 adet ATAK-S yumurtacı tavuk civcivi, türlü ekipman, aşı ve yem ünitesi desteği sağlandı.

Türkiye’nin kanatlı sektöründeki bilgi birikiminin aktarılması amacıyla Ankara Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Doç. Dr. Serdar Kamanlı tarafından Zamzam Üniversitesinde, Somalili akademisyen ve uzmanlara eğitim verildi.

Tesis, verilen eğitimden sonra Türk ve Somalili yetkililerin katılımıyla hizmete açıldı.

Sonraki Haber

TİKA’dan KKTC'de Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’na Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’na ana stüdyoda kullanılmak üzere 4K görüntü kalitesine sahip led ekran temin edildi. Proje kapsamında, BRT’nin canlı yayınlarının da yapıldığı ana stüdyoda kullanılan standart...