Haberler

13 Temmuz 2021

TİKA’dan Sırbistan Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonuna Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Sırbistan Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonunun (SKKS) ofisini yenileyerek, sporculara tekerlekli sandalye desteğinde bulundu.

7 kulübün birleşmesiyle 2004 yılında kurulan Sırbistan Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu, Sırbistan Cumhuriyeti'nde tekerlekli sandalye basketbolunu organize etme ve düzenleme yetkisine sahip tek kurum.

Genç engellilerin spor yoluyla sosyal hayata katılımının artırılması, sağlıklı ve mutlu bireyler olarak topluma entegrasyonlarına katkı sağlamak amacıyla proje geliştiren TİKA, Sırbistan Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonunun kullandığı ofisin yenilenmesi ve donatılması sonrası federasyona 5 adet tekerlekli sandalye desteğinde sağladı.

Ofisin açılışına Sırbistan Spor Bakan Yardımcısı Uroş Pribiçeviç, Çalışma, Sosyal Güvenlik ve Gaziler Bakan Yardımcısı Yuliyana Stanisavljeviç, Sırbistan Paralimpik Komitesi Başkanı Boyam Yaçimoviç, T.C. Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy, Sırbistan Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu Başkanı Vladimir Kuzmanoviç ve TİKA Belgrad Koordinatörü Çağla Gültekin Tosbat katıldı.

Açılışta konuşan Büyükelçi Hami Aksoy, Sırbistan-Türkiye siyasi ilişkilerinin mükemmel seviyede olduğuna işaret ederek, "Kültürel ve spor alanındaki ilişkilerimizi de geliştirmek istiyoruz. Bunun en güzel örneğini bugün yaşıyoruz." dedi. Sırbistan'ın sporda başarılı bir ülke olduğunu vurgulayan Aksoy, ilişkilerin geliştirilmesi için çalışmalara devam edileceğini söyledi.

SKKS Başkanı Vladimir Kuzmanovic de takım olarak yarın Avrupa Şampiyonluğu karşılaşmalarına katılacaklarını belirterek, "TİKA'ya verdiği destek için çok teşekkür ederiz. Bizim için son derece anlamlı." diye konuştu.

Hibe edilen tekerlekli sandalyelerin kullanımının oldukça kolay olduğunu anlatan Kuzmanovic, yarınki şampiyonada yeni tekerlekli sandalyelerle mücadele edecekleri için heyecanlı olduklarını kaydetti.

Federasyonla işbirliği kapsamında ayrıca Belgrad’da, Türkiye ve Sırbistan tekerlekli sandalye kadın basketbol takımları arasında “15 Temmuz Dostluk maçı” yapılması planlanıyor.

Sonraki Haber

TİKA Lübnan Yargısını Sanal Mahkeme Sistemi İle Buluşturdu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Lübnan genelinde ülkenin farklı bölgelerinde bulunan 12 mahkeme salonunda sesli-görüntülü duruşmalara imkan sağlayacak bilgi işlem ekipman ve yazılım desteği sağlandı. Faaliyet gösterdiği ülkelerde, teknik işbirliği kapsamında kamu...