Haberler

24 Mayıs 2019

TİKA’dan Sırbistan'da Serebral ve Çocuk Felçli Kişilere İstihdam

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Sırbistan’ın güneyinde bulunan Uzice şehrinde yaşayan serebral ve çocuk felçli kişilerin istihdamına yönelik proje başlattı.

Engellileri ihtiyaçlarını kendi başlarına karşılamaya teşvik eden 130 üyeli Uzice Serebral ve Çocuk Felci Derneği, bölgedeki engellilere istihdam olanağı sağlamayı hedefliyor. Resmi verilere göre Uzice’de çalışmak isteyen 168 engelli kişi yaşıyor. Derneğin, TİKA’nın desteğiyle açacağı özel izinli firmada en az 5 engelliye süresiz istihdam sağlayacak.

Proje kapsamında, özel izinli firma için kükürt odası, kuru meyve için öğütme değirmeni, elma kesme makinesi, vakum paketleme makinası, ölçme makinesi, refraktometre, el arabası, klima sistemi ve sürgülü kapı temin edildi.

Proje ile engelli kişilerin gelir elde edici faaliyetlerle desteklenerek hayat kalitelerinin iyileştirilmesi, haklarının geliştirilmesi ve korunması, diğer vatandaşlarla eşitlenmesi ve yerel toplulukla entegrasyonunun sağlanması amaçlanıyor.

Firmada üretilecek ürünlerin Sırbistan piyasasında talep edilen ürünler olması nedeniyle engelli kişilerin sürdürülebilir bir temelde istihdam edilmesi öngörülüyor.

Sonraki Haber

TİKA’nın Romanya’da Ramazan Programları Devam ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Romanya’nın Dobruca bölgesinde 1500 ihtiyaç sahibi aileye gıda paketi dağıtılırken 800 kişiye iftar programı düzenlendi. Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Dobromir, Valen, Lespezi başta olmak üzere,  Ciocarlia,...