Haberler

29 Nisan 2022

TİKA’dan Ramazan’ın Bereketini Nijer’de Paylaşmaya Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Nijer’de düzenlenen 2022 Ramazan Programları kapsamında 300 şehit ailesi ile 600 ihtiyaç sahibi aileye temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan gıda kolisi dağıtıldı.

Son dönemde sık sık terör olaylarıyla gündeme gelen Nijer’de, menfur saldırılar sonucu pek çok sivil ve güvenlik personeli hayatını kaybetti.

TİKA her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazanda da Nijerli şehit ailelerini yalnız bırakmadı.

Toplamda 300 şehit ailesinin yararlanacağı yağ, pirinç, makarna, salça ve şeker gibi temel gıda maddelerinden oluşan gıda kolileri, T.C. Niamey Büyükelçisi Mustafa Türker Arı, Nijer Savunma Bakanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Issa Hamza ve TİKA Niamey Ofis Koordinatörü İrfan Pamuk’un katıldığı resmi törenle Nijer Savunma Bakanlığı yetkililerine teslim edildi.

Törende söz alan Büyükelçi Mustafa Arı, şehit düşen tüm Nijer kolluk kuvvetleri personelini anarak, TİKA’nın Nijer genelinde gerçekleştirdiği insani ve kalkınma yardımlarına değindi.

Nijer Savunma Bakanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Issa Hamza ise şehit ailelerine verilen destek için TİKA’ya ve Türkiye Cumhuriyeti Devletine teşekkür etti.

Kuraklık ve terör mağduru 600 aileye Ramazan kolisi

Şehit ailelerinin yanı sıra TİKA, Niamey Program Koordinasyon Ofisi marifetiyle gıda ve barınma sorunu çeken kuraklık ve terör mağduru kişilere de insani yardım ulaştırmaya devam ediyor.

Nijer’de son yıllarda yaşanan akut kuraklık ve terör vakaları, Birlemiş Milletlerin verilerine göre önemli bir kısmı yoksulluk sınırı altında yaşayan halkın mağduriyetini artırıyor.

Bu kapsamda gerçekleştirilen proje ile TİKA ve Nijer Cumhurbaşkanı Mohamed Bazoum’un eşi Khatidja Bazoum’un Kurucu Başkanlığını üstlendiği NOOR Vakfı iş birliğinde gerçekleştirilen program ile son dönemle sıklıkla terör saldırılarıyla anılan Tera bölgesindeki ihtiyaç sahibi 600 aileye pirinç, şeker,  yağ, salça ve makarna gibi temel gıda maddelerinden oluşan gıda kolileri ulaştırıldı.

Özenle hazırlanan yardım kolileri, T.C. Niamey Büyükelçisi Mustafa Türker Arı, Toplumsal Kalkınma Bakanı Maman Ibrahim Mahaman, TİKA Niamey Ofis Koordinatörü İrfan Pamuk ve NOOR Vakfı temsilcilerinin hazır bulunduğu resmi bir törenle Vakıf yetkililerine teslim edildi.

Törende söz alan Büyükelçi Arı, TİKA’nın Ramazan ayı boyunca gerçekleştirdiği insani yardım faaliyetlerine değinerek, Türkiye’nin tüm imkânlarıyla Nijer halkının yanında olduğunu söyledi.

Toplumsal Kalkınma Bakanı Mahaman ise gerçekleştirdiği konuşmada, söz konusu yardımların Nijer Hükümetinin mağdur kesimler için oluşturduğu acil eylem planının yürütülmesine çok önemli bir katkı sunduğunu söyledi ve TİKA’ya ve Türkiye Cumhuriyeti Devletine Cumhurbaşkanı Mohamed Bazoum ve Başbakan Mahamadou Ouhoumoudou adına teşekkür etti.

Sonraki Haber

TİKA Tarafından Kırgızistan'da Kurulan Türk Dünyası Kültür Ve Eğitim Mutfağında İftar Programı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından gerçekleştirilen 2022 Ramazan programları kapsamında Kırgızistan’ın Celalabad şehrinde Uluslararası Tokmamatov Üniversitesi Türk Dünyası Kırgız - Türk Prof. Dr. Turan Yazgan Sosyal Bilimler Enstitüsü iş birliği ile Türk Dünyası Kültür...