Haberler

30 Kasım 2022

TİKA’dan Prijepolje Belediyesine Atık Toplama Aracı Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Sırbistan’ın Prijepolje Belediyesine atık toplama aracı temin edildi.

Sırbistan’ın yaklaşık 37 bin kişinin yaşadığı ve ülkenin az gelişmiş belediyelerinden olan Prijepolje Belediyesine TİKA desteğiyle atık toplama aracı temin edildi. Yüksek işsizlik oranına sahip belediyede sık sık arızalanan atık toplama araçları ciddi çevre sorunlarına neden oluyordu.

28 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirilen aracın teslim törenine; Türkiye’nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy ile Yeni Pazar Başkonsolosu Başar Başol ve Prijepolje Belediye Başkanı Vladimir Babiç katıldı.

Aksoy buradaki konuşmasında TİKA tarafından temin edilen atık toplama aracının çevre temizliği konusundaki sorunları çözeceğini belirtti. Prijepolje Belediye Başkanı Vladimir Babiç de Prijepolje Belediyesi ile TİKA arasındaki iş birliklerinin devam edeceğini kaydetti.

Sonraki Haber

TİKA, Nijer'de "Balık Üretim Tesisi" Kurdu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Nijer’in terörden en çok etkilenen bölgelerden olan Tahouoa’nın Beidi kasabasına bağlı İllela köyüne toplam 10 kadın kooperatifinin faydalanacağı bir balık üretim tesisi kuruldu. Birleşmiş Milletler (BM) verilerine...